23. 11. 2020 Petr Pavlík

Sparta hostí Plzeň, bude znovu slavit?

Svěřenci trenérů Miloslava Hořavy a Josefa Jandače mají za sebou vydařený návrat zpět do domácího prostředí. Sparťané v dalším utkání narazí na lídra z Plzně, se kterým budou v úterý 24. listopadu od 17:00 hodin bojovat o první výhru ve vzájemných duelech v této sezoně. Utkání můžete sledovat živě na stanici Hokejka TV.

Sledujte duel s Plzní na HokejkaTV!

Pokud nemáte přístup k vysílání České televize a O2TV Sport, můžete využít přímé přenosy na HokejkaTV. Ty jsou navíc kvůli novým opatřením vlády a omezenému počtu diváků na stadionech volně přístupné všem sparťanským permanentkářům. Více informací čtěte ZDE>>>.

Sedm branek a Buchteleho stý gól ve Spartě

Sparťané v posledním domácím smetli Olomouc sedmi góly, když se dvakrát trefil i útočník Jan Buchtele. Zkušený forvard nejprve zaznamenal svůj stý gól v dresu Sparty a na konci třetí třetiny načal svou druhou trefou v utkání další stovku vstřelených gólů ve Spartě! V zápase s Olomoucí byl jednou z klíčových postav, která pomohla sparťanskému týmu vybojovat cenné tři body.

“Jsem hrozně šťastný, že se mi podařilo ve Spartě dosáhnout na takovou metu. Hraju tu už nějaký pátek a jsem moc rád, že se mi to povedlo. Gólů samozřejmě může být víc, ale já jsem rád, že se daří týmu,“ komentoval po výhře s Hanáky. „Hlavní rozdíl byl v pohybu. V domácím prostředí jsme předvedli diametrálně odlišný výkon. Dobře jsme se připravili, za tři body jsme moc rádi,“ dodal Buchtele.

Plzeňská mašina zatím drží první místo

Plzeňští hokejisté mají za sebou velmi vydařený vstup do nového ročníku. Vždyť indiáni prohráli z úvodních jedenácti odehraných utkání pouze jednou! Kromě zápasu s Pardubicemi měli svěřenci zkušeného trenéra Ladislava Čiháka skvělou bilanci jedenácti výher, kterou ovšem v poslední době pošramotila dvě utkání.

Západočeši v pátečním kole na ledě Třince prohráli 1:3 a naposledy se plzeňská družina marně pokoušela dobýt karlovarskou tvrz. Plzeňští se v utkání neprosadili, a naopak inkasovali jediný gól, který rozhodl o jejich druhé porážce v řadě. Budou indiáni úspěšnější v Praze a zakončí svoji pětizápasovou venkovní šňůru výhrou?

Přestřelku na startu nové sezony zvládla lépe Plzeň

Sparťané narazili na plzeňského soupeře v rámci úvodního kola aktuální extraligové sezony. Na západě Čech před zraky více než tři a půl tisíci diváků Pražané nastříleli tři branky, které nakonec na výhru nestačily. Domácí Škodovka totiž v průběhu utkání otočila vývoj duelu na svoji stranu a náš tým prohrál po dramatické bitvě 3:5.

Číslo zápasu:

3

V posledních třech vzájemných duelech v hlavním městě se pokaždé prodlužovalo. Dvakrát se radovali z výhry Pražané, naposledy v rámci Generali Česká Cupu vyšli z boje jako vítězové indiáni. Zajímavostí je, že ve dvou ze zmíněných tří vzájemných utkání hned dvakrát skóroval útočník David Tomášek. Prosadí se sparťanský šikula i tentokrát?

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek