24. 11. 2020 Petr Pavlík

Němeček: Gól bych vyměnil za výhru

Sparťané zaznamenali první domácí porážku v aktuální sezoně. Jediným úspěšným střelcem na naší straně byl obránce DAVID NĚMEČEK, jenž si zároveň připsal svoji premiérovou trefu ve sparťanském dresu. „Zápas rozhodly přesilové hry. I když jsme prohráli, změřili jsme síly s kvalitním soupeřem. Duely proti silným týmům nás jedině posunou dál,“ komentuje.

V utkání s Plzní jsme i přes četné množství střel vyšli bodově naprázdno. Co rozhodlo o naší porážce?
Zápas rozhodly jednoznačně přesilové hry. Šance jsme si vypracovali i ve hře pět na pět, ale bohužel nám to tam nespadlo. Plzeň naopak sehrála svoje přesilovky výborně a vstřelila dvě branky, které byly v konečném součtu rozdílové. Nedá se nic dělat, musíme dobře potrénovat a už v pátečním utkání napravit chyby, které nás stály vítězství.


Kde hledat příčiny neúspěchu v početních výhodách?
Těžko říct. Nebyli jsme si schopni nahrát přesně na hokejku, bylo to z naší strany neučesané. Pořád jsme si jen přihrávali v rohu kluziště a lovili kotouč po mantinelu. Neměli jsme na hokejkách klid, možná jsme k soupeři měli až moc velký respekt. V příštích zápasech se musíme poučit.

Ve druhé třetině jsi zaznamenal svoji premiérovou trefu v dresu Sparty. Potěšilo tě to?
Samozřejmě je dobré, že jsem se konečně dokázal prosadit. Na druhou stranu bych ale svůj gól raději vyměnil za výhru, jelikož je pro mě priorita, aby se nám jako týmu dařilo vyhrávat. Teď to sice bohužel nevyšlo, ale věřím, že se budeme dál zlepšovat.

5
Obránce David Němeček zaznamenal v utkání s Plzní pět střeleckých pokusů na branku soupeře!



V první třetině jsi zachránil náš tým od inkasovaného gólu, když se ti podařilo odpálit kotouč na poslední chvíli do bezpečí. Jak si viděl celou situaci?
Situace se seběhla poměrně rychle. Machy neudržel střelu a kotouč propadl až na brankovou čáru. Když se mi podařilo vyndat puk ven z brankové čáry, bylo mi ihned jasné, že se o gól nejedná. Naštěstí jsem zareagoval včas. Celou situaci následně potvrdil také rozhodčí.

Posune nás takový zápas dopředu?
Určitě. I když jsme prohráli, změřili jsme síly s velmi kvalitním soupeřem. Duely proti silným týmům nás jedině posunou dál. Když se sejdou dva kvalitní týmy v jednom utkání, je třeba více dbát na detailech. Drobnosti hrají v hokeji důležitou roli, i proto je třeba se na ně více zaměřit.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek