5. 1. 2020 Daniel Ryl

Rousek: Na Open Air budu vzpomínat dlouho

​Hlavním hrdinou sobotního Hockey Open Air v Drážďanech se stal sparťanský útočník Lukáš Rousek, jenž svým gólem ve třetí části rozhodl o výhře 3:2 nad Litvínovem. „Je to krásný pocit. Už jenom proto, že se takový zápas pod širým nebem a v takové atmosféře nehraje každý den,“ přiznal po vítězném utkání.

Spokojený útočník měl po vítězném utkání radost ze vstřelené branky a také z týmového výkonu. „Využili jsme šance, které nám jsme měli. My jsme jim taky něco nabídli, ale podle mě jich neměli tolik,“ řekl Rousek, jenž si pochvaloval také podmínky, které v Drážďanech panovaly.

4
V utkání pod širým nebem na drážďanském fotbalovém stadionu vyslal Lukáš Rousek na branku Litvínova celkem čtyři střely - z toho jednu gólovou.

„Modlili jsme se, aby nepršelo, protože podmínky jsou pak daleko horší. Nám počasí nakonec přálo a led byl dobře připravený. Žádný propadák to nebyl. Naopak si myslím, že to bylo hodně dobré,“ potěšilo Rouska, jenž se obával deště i zimy „Mně osobně bylo na střídačce teplo, ale před zápasem jsem se trošku bál, že mi buse kosa. Nakonec se vyjasnilo a bylo hezky,“ přiznal po utkání, v němž sparťané rozhodli dvěma trefami ve třetí třetině.

Obě mužstva nezaskočily ani netradiční mantinely, z nichž většina byla průhledná. „V zápalu jsem si na to zvykl, ze začátku to byl nezvyk, protože v Česku jsou všude reklamy a najednou hrajete mezi průhlednými mantinely, ale zvykli jsme si rychle,“ usmíval se sparťanský útočník před početnou skupinkou novinářů.

O utkání panoval zájem nejen mezi nimi, ale také mezi fanoušky. Těch dorazilo celkem 32 009, čímž přepsali extraligový rekord. „Říkali jsme si, že Němci odejdou, ale před zápasem jsme s klukama koukali a byli překvapení, kolik lidí na tribunách zůstalo. V průběhu zápasu tribuny trošku prořídly, ale i tak byla super atmosféra. Musíme poděkovat našim fanouškům, že za námi dorazili v takovém počtu a vytvořili nám parádní atmosféru. Budu na to vzpomínat ještě dlouho,“ uzavřel spokojený autor vítězné branky, který už vyhlíží úterní duel proti Mladé Boleslavi.

STŘELEC RŮŽIČKA: Neskutečný zážitek! Přijeli jsme vyhrát

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila