21. 8. 2019 Nicola Králová

Řepík: Hráli jsme dobře, škoda faulů

Útočník MICHAL ŘEPÍK nastoupil proti Ženevě do třetího přípravného utkání po svém letním návratu do Sparty a obstaral vyrovnávací gól na 1:1. Svěřenci Uweho Kruppa první utkání na německém turné otočili, přesto ve třetí části o náskok přišli a odnesli si těsnou porážku. Reprezentační útočník si však pochvaloval týmový výkon i hru mladíků. „Odehráli jsme dobré utkání. Dobře jsme bruslili, povedlo se nám to otočit, ale pak jsme začali hodně faulovat,“ našel příčiny porážky sparťanský lídr.

Máš za sebou první gól po návratu do Sparty. Spadla z tebe nervozita, když jsi na něj čekal?
Samozřejmě bylo hezké dát gól. Padl trochu se štěstím, byl takový ušmudlaný, ale pomohl mi na sebevědomí. Velkou hlavu jsem si z toho ale nedělal.

Jak se vaše gólová akce v přesilovce zrodila?
Růža měl puk na mantinelu, vyjel s ním dopředu a chtěl vystřelit. Puk se odrazil od hokejky, já už jsem ho jen doklepával za brankářova záda.

Po tvém gólu rychle skóroval Lukáš Rousek a otočil stav zápasu, ale ve třetí třetině zlomila Ženeva utkání ve svůj prospěch. Co rozhodlo, že jsme utkání nedotáhli do úspěšného konce?
Myslím si, že jsme hráli dobrý zápas. Dobře jsme bruslili, povedlo se nám to otočit, ale pak jsme začali hodně faulovat. Hráli jsme v oslabení, někteří hráči nechodili na led, takže jsme udělali chyby ve střídání, čehož oni využili a otočili zápas ve svůj prospěch.

1+1
Bilance útočníka Michala Řepíka ve třech přípravných zápasech proti Slavii, KooKoo Hockey a Ženevě.

Jak ti sedí spolupráce s Markem Kvapilem a Vladimírem Růžičkou, když spolu hrajete od začátku přípravy?
Jsou tam dobré věci a jsou tam horší věci, zvykáme si na sebe. Není ještě automatické, že o sobě víme, kde jsme, ale není to špatné. Máme ještě dost času, takže to vylepšíme a do začátku sezony budeme připraveni.

Vedle vás bylo nebezpečné i mladé útočné trio Lukáše Rouska, Kevina Klímy a Alberta Michnáče. Jak je hodnotíš z pohledu zkušeného útočníka?
Hrajou dobře, jsou to mladí kluci, dobře bruslí a hýří aktivitou. Všichni pomáhají týmu, umí se udržet na puku, navíc mají tlak do branky, což je výborné.

Co se dá z utkání proti Ženevě vzít pozitivního?
Každý zápas je jiný, jsou tady jiné týmy z různých zemí, hrajou jiným stylem, ale musíme koukat sami na sebe. Proti Ženevě jsme odehráli dobrý zápas, měli jsme dobré protiútoky, dobře jsme bruslili a dobře jsme napadali. Měli jsme i pár samostatných nájezdů, které jsme bohužel neproměnili, tam jsme to mohli zlomit a otočit to. Nesmíme tolik faulovat, pak to bude dobré. 

Ty teď čekáš na návrat rodiny ze zámoří. Jak spolu na dálku komunikujete?
Mluvíme spolu každý den přes WhatsApp a přes FaceTime, ale mají tam devítihodinový posun, takže to není lehké. Brzy už se ale uvidíme, moc se na ně těším.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek