24. 1. 2021 Petr Pavlík

Řepík: Dobré dva body, Machy chytal skvěle

Sparťanský útočník MICHAL ŘEPÍK vstřelil v utkání proti Mladé Boleslavi rozhodující branku v prodloužení a jako správný kapitán dovedl náš tým k cenné dvoubodové výhře! „Přesilovky nám teď klapou, celkově na nich průběžně hodně pracujeme. Za dva body jsme moc rádi,“ komentuje úspěšný střelec.

Jak hodnotíš urputnou podívanou proti Mladé Boleslavi?
Nehráli jsme špatně první dvě třetiny. V úvodní části jsme byli lepším týmem, škoda, že jsme si nepomohli vstřeleným gólem. Třetí třetina už z naší strany tak dobrá nebyla, jelikož jsme přestali dohrávat osobní souboje, soupeř byl hodně aktivní, měl víc ze hry. Naštěstí nás Machy v zápase podržel, chytal fantasticky. Za dva body jsme moc rádi. Obecně jsme odehráli těžké utkání, chyby ze třetí třetiny si s trenéry rozebereme.

V prodloužení jsi skóroval krásným gólem ze samostatného úniku. Měl jsi o svém zakončení hned jasno?
Abych řekl pravdu, neměl. Gól vyplynul ze hry. Já se hlavně snažil dobře napadat soupeřovu rozehrávku, abych se dostal na kotouč. Vzápětí se mi podařilo vypíchnout puk obránci a ujet do brejku. První myšlenka byla taková, že zkusím zakončit mezi betony, ale svůj úmysl jsem poté přehodnotil. Jsem rád, že střela nakonec prošla do branky a my se mohli radovat.

V utkání jsme si opět pomohli přesilovou hrou, což byl hlavní klíč k úspěchu, je to tak?
Určitě. Přesilovky nám teď klapou, celkově na nich průběžně hodně pracujeme. Je super, že pomáháme týmu svými góly v početních výhodách. Hodně se o přesilovkách bavíme, díváme se společně na video, díky kterému si rozebíráme spoustu situací. Hlavně, abychom v tom pokračovali i nadále. Přesilovky se pořád snažíme zdokonalovat.

Ve třetí části jsme byli svědky pěstního souboje, ve kterém byl hlavním aktérem Lukáš Pech. Co říkáš na jeho výkon?
Vedl si slušně. Neměl to jednoduché, ale ve finále se s tím popasoval celkem dobře. Je opravdu skvělé, že se Pecháček nebál a šel do bitky takhle naostro. Celý moment nás nakopnul, byť bitka zrovna nedopadla dle našich představ. To ale vůbec nevadí. Soupeř musí vědět, že ho to něco bude stát. Musíme mu dávat jasně najevo, že to nebude mít lehké.

Čím to, že jsou zápasy proti Mladé Boleslavi pokaždé tak vyrovnané?
Těžko říct. Boleslav hraje rychlý urputný hokej, v kádru mají velmi šikovné útočníky. My jsme ale rádi, že v posledních dvou duelech se nám podařilo získat dvě výhry v prodloužení. Je super, že dokážeme zvládat vyrovnané zápasy a překlápět je na svoji stranu. Věřím, že vítězná série bude pokračovat.

Jak se ti hraje v nově složené formaci po boku Vladimíra Sobotky a Lukáše Rouska?
Skvěle. Rousíno je velmi talentovaný útočník, má skvělý pohyb a v útočném pásmu si dokáže připravit řadu skvělých příležitostí. Vláďa Sobotka je pro změnu náš tvůrce hry, včas odhadne, v jakém okamžiku je vhodné podržet kotouč na holi.

Předpokládám, že jsi rád z jeho prodloužení smlouvy do konce sezony, nemám pravdu?
Jednoznačně. Sob je prostě zkušený hráč s bohatými zkušenostmi. Všichni jsme strašně moc šťastní, že tu s námi zůstane minimálně do konce aktuální sezony. Věřím, že nám ve vyřazovacích bojích hodně pomůže. Mladší kluci se od něj mohou naučit spoustu věcí v tréninku i posléze v zápase.

Nyní nás čeká několikadenní pauza od zápasů. Jsi rád?
Ano. Dva dny si odpočineme, vyčistíme si hlavy. Společného času stráveného v kabině bylo nyní hodně. Tím samozřejmě nechci říct, že bych nehrál dál zápasy, ale pauza nám v této chvíli přijde vhod. Vyléčíme různé šrámy a od středy se pomalu začneme připravovat na domácí zápas s Plzní.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek