17. 9. 2022 Daniel Ryl

První domácí zápas je tady! Dorazte včas

Vstup do nové sezony našemu týmu nevyšel podle představ, ale už v neděli 18. září od 16:00 hodin máme šanci na reparát! V úvodním domácím utkání extraligového ročníku přivítáme Litvínov, proti kterému se nám v posledních letech daří. Věříme, že se v nové sezoně budete pořádně bavit hokejem a bohatým doprovodným programem v hale. Bude to SHOWTIME!

Děkujeme za podporu, na Litvínov přijďte včas!

Bitva s Litvínovem bude pro náš tým prvním extraligovým zápasem sezony, ale už v přípravě proti Slavii a ve dvou zápasech Ligy mistrů vytvořili sparťanští fanoušci skvělou kulisu. „V přípravě nás skvěle podporovali, takže věříme, že nás zase podpoří ve velkém počtu,“ doufá útočník Roman Horák.

“Mrzí mě, že první zápas nevyšel podle našich představ. Řekl bych, že to způsobila i skutečnost, že několik důležitých hráčů naskočilo kvůli nemoci nebo zranění do svého prvního ostrého zápasu po delší době. Věřím, že úvodní duel v domácí hale nám vyjde o dost lépe," uvedl před zápasem sportovní ředitel Petr Ton.

Fanoušci se kromě hokeje mohou těšit na jedinečný předzápasový program. I proto prosíme fanoušky, aby do O2 areny přišli s dostatečným časovým předstihem. Vchody se otevírají ve 15:00 hodin.

Z kabiny Sparty: Musíme jednoznačně přidat!

Úvodní utkání v Mladé Boleslavi našemu týmu nevyšlo, což si v rozhovoru po zápase uvědomil také útočník Roman Horák. Nespokojený byl také trenér Pavel Patera, jenž prožil na střídačce hořky debut. „Boleslav nás přebruslila. Když prohráváme osobní souboje jeden na jednoho, nemůžeme uhrát vůbec nic,“ komentoval utkání.

V nedělním souboji proti Litvínovu už by mohl počítat s některými marody, kterými jsou třeba Vladimír Sobotka nebo Jan Buchtele. K dispozici však zcela jistě nebudou dlouhodobě zranění Michael Krutil a Michal Moravčík.

V den zápasu před lety...

O utkání na ledě Kladna před jedenácti lety už jsme psali v minulém preview, ale víte, že se jednalo vůbec o nejpozdější sparťanský start české extraligy v historii? První kolo bylo odloženo vinou tragické nehody letadla Jaroslavle, při které zemřel také bývalý sparťan Jan Marek. I proto jsme první utkání sezony odehráli až 18. září na Kladně.

Nová éra Vervy: bez legend a s lotyšskou partou

Litvínov je doslova na prahu nové éry. V létě se totiž s kariérou na nejvyšší úrovni rozloučili legendární útočníci Viktor Hübl a František Lukeš, kteří byli s klubem spjati téměř celou kariéru. Trenér Vladimír Růžička se musel popasovat se ztrátou další opor, ale pochvaluje si příchod tří lotyšských obránců Ralfse Freibergse, Janise Jakse a Kristapse Zileho.

Z Jukuritu se do Česka vrátil třeba Šimon Stránský, z WHL pro změnu mladý útočník Michal Gut. A Vervě se v přípravě dařilo! Z devíti přípravných zápasů brala sedm výher, ale na úspěšnou jízdu v úvodu sezony nenavázala, když doma prohrála 2:3 s Vítkovicemi.

LETNÍ PŘESTUPY V KÁDRU VERVY:

PŘÍCHODY ODCHODY
Janis JAKS (O, Soči) Aaron IRVING (O, SaiPa)
Ralfs FREIBERGS (O, Iserlohn) Uvis Janis BALINSKIS (O, Liberec)
Kristaps ZILE (O, Örebro) Marek HRBAS (O, Kometa Brno)
Radim ŠALDA (O, Mountfield HK) Matěj STŘÍTESKÝ (O, Mladá Boleslav)
Michal GUT (Ú, Everett Silvertips - WHL) Richard JARŮŠEK (Ú, bez angažmá)
Filip HELT (Ú, Jihlava) František GERHÁT (Ú, konec kariéry)
Šimon STRÁNSKÝ (Ú, Jukurit) Viktor HÜBL (Ú, Chomutov)
Nicolas HLAVA (Ú, Kladno) František LUKEŠ (Ú, Chomutov)
Jindřich ABDUL (Ú, České Budějovice)

Věděli jste, že...

Úvodní vzájemné zápasy sezony proti Litvínovu umíme! Sparťané vyhráli první měření sil pětkrát v řadě, z toho třikrát na domácím ledě. Vloni se po domácí vítězství 6:4 podepsalo pět střelců, z nichž Erik Thorell jako jediný skóroval dvakrát.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek