7. 3. 2021 Petr Pavlík

Polášek: Věřím, že v play-off uděláme úspěch

Sparťané v duelu s Mladou Boleslaví rekord v počtu získaných bodů urvat nedokázali, ale po skončení utkání si převzali trofej pro vítěze základní části. „Prezidentský pohár je pro nás skvělé ocenění za několik uplynulých měsíců, ve kterých jsme makali na sto procent. Základní část je ale nyní pro nás už minulostí, odteď se pojede nanovo,“ velí obránce ADAM POLÁŠEK.

Jak vnímáš zisk Prezidentského poháru pro náš klub?
Prezidentský pohár je pro nás skvělé ocenění za několik uplynulých měsíců, ve kterých jsme makali na sto procent. Byť v některých zápasech jsme nehráli úplně podle našich představ, jsme rádi, že se nám nakonec podařilo udržet první místo v tabulce. V minulosti se tu vyhrála základní část třeba o deset bodů a ve vyřazovací části to potom nebylo ono. Dlouhodobá fáze sezony je ale nyní pro nás už minulostí, odteď se pojede nanovo.

Jak se připravit na vyřazovací část?
V této sezoně to bude speciální. V nadcházejících bojích nám bohužel budou chybět fanoušci, což nás mrzí, ale nedá se nic dělat. Jestli diváci chyběli na stadionu během sezony, časem jsme si trochu zvykli, i když pořád to bylo hodně specifické. Ve vyřazovací části nám to bude chybět.

Nyní vás čeká několikadenní pauza od zápasů. Na čem zapracujete?
Věřím, že nám delší pauza neuškodí a společně jako tým na některých věcech zapracujeme. Máme necelých čtrnáct dní na to, abychom se dali všichni zdravotně do kupy a mohli jít do další fáze sezony v co možná největší síle. Nechceme vypadnout z tempa, v trénincích se budeme snažit makat naplno.

Zápasy proti Mladé Boleslavi jsou pokaždé velmi vyrovnané. Čím to je?
Těžko říct. Proti Mladé Boleslavi jsme mohli urvat bodový rekord, ale bohužel se nám to nepodařilo. Nemyslím si, že bychom utkání nějakým způsobem podcenili. Snažili jsme se hrát od první minuty aktivně, ovšem střelecky nám nebylo přáno. Porážku hodíme rychle za hlavu a začneme se připravovat na nejdůležitější fázi sezony.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek