4. 11. 2021 Daniel Ryl

Polášek: Trenér Hořava nám pomůže

Obránce Adam Polášek odehrál po návratu do sestavy druhé utkání, ale v Litvínově neodvrátil osmou porážku v řadě ani on. "Začneme dobře, ale pak si to zase pose*eme vyloučeními, které nás srazí dolů. Fanouškům se omlouváme, protože co předvádíme, to je hanba," kroutil naštvaně hlavou zkušený bek.

Co v Litvínově rozhodlo? Zbytečně inkasované góly, nevyužité přesilovky?
Vybouchla obrana i útok. Budu opakovat, co vám už kluci říkali. Dostáváme góly, na kterých si můžeme krásně ukázat, kde se co pos*alo, ale zase využijeme jedinou přesilovku. Máme tolik šancí, nastřelíme tyčku, máme přečíslení a nejsme schopni dát gól. (kroutí hlavou)

Je to o to těžší, že ztrácíme zápasy, ve kterých nejsme horší?
Měli jsme dobrý start do utkání, ale pak si to zase pose*eme dvěma vyloučeními, která nás srazí dolů. A pak už řešíme to, co u nás řešíme už čtrnáct dní. O čem se bavíme v šatně, na to vám neřeknu ani slovo. Můžu se ale omluvit našim fanouškům, protože co předvádíme, to je hanba. Máme tým, kterému se tohle nemůže stávat!

Může být potřebným impulzem návrat trenéra Hořavy?
Očividně se musí něco změnit. Pana Hořavu známe, víme, co může do týmu donést a jeho příchod by nám mohl pomoci. Je to člověk, který si zakládá na přístupu a principech. Tohle každého hráče jenom posune, když pochopí, že mu chce pomoci.

Mohl by pomoci zejména v bídných oslabeních, že ano?
Čím víc hlav, tím více rozumu. Zkušenosti máme z minulé sezony, bude mít určitě přínos pro celou obranu i oslabení, ve kterých hrozně hoříme. Když zajedeme do starých kolejí z minulého roku, pomůže nám to.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek