18. 2. 2022 Daniel Ryl

Polášek: Těžký program je test na play-off

Druhé utkání ve dvou dnech sparťané nezvládli, přesto na ledě Komety předvedli slušný výkon. "Měli jsme tlak i šance, jen jsme je neproměnili. Na únavu se ale nemůžeme vymlouvat, nabitý program je dobrý test na play-off," uvědomuje si zkušený obránce ADAM POLÁŠEK, který pochválil brankáře Matěje Machovského i Marka Čiliaka.

Jak se takový zápas s hořkým koncem hodnotí?
Začali jsme pomalu. Trvalo nám, než jsme se rozkoukali a rozjely se nám po čtvrtku nohy. Držel nás jenom Machy, mohli jsme být rádi, že jsme po první třetině prohrávali jen o jeden gól. Od druhé třetiny bylo vidět, že se zvedáme. Měli jsme tlak i šance, ale neproměnili jsme je. Chtěli jsme, jenže jsme dostali slepený gól. V závěru už do toho jenom bušíte a doufáte. Šance na lepší výsledek jsme měli, jen nám to nepadalo.

Mohla se projevit únava, když jsme odehráli druhý zápas ve dvou dnech?
Není zvykem, že se hraje dva dny po sobě, ale máme natolik zkušené hráče, že se s tím dokážeme vypořádat. Možná jsme to cítili na začátku zápasu, protože máme zápasů kvůli dohrávkám fakt hodně, ale nemůžeme se na únavu vymlouvat.

Těžký program se dá vnímat jako dobrý test na play-off, nebo ne?
Přesně tak! To jsme si říkali v šatně. Měli jsme pět zápasů v sedmi dnech, což je přesně styl play-off. Až začne, takhle to bude. Je to pro nás dobrá zkouška.

Mrzí to o to víc, že jsme byli v rozletu a trošku přibrzdili cestu za čtvrtým místem?
Byli jsme v rozletu, no... (hořce se usměje) Nebudeme říkat, jestli všechno vyhrajeme a oni prohrají. Nebudeme kalkulovat, to je úplně na hovno. Jdeme do každého zápasu, abychom se co nejlépe připravili na play-off a posbírali co nejvíce bodů. Jak to dopadne, tak to dopadne.

Jak se těšíš na návrat fanoušků na tribuny?
V Brně bylo slyšet, že přišla jen tisícovka. (usmívá se) Od víkendu se hokej vrátí do starých kolejí, na které patří a bude vypadat, jak má. Je dobře, že se návštěvy rozvolnily před play-off, protože když jsme si ho vyzkoušeli bez lidí, zjistili jsme, že vážně ztrácí význam. Máte jít na led a mít na sobě husinu, což nám poslední dva roky chybělo.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek