9. 12. 2017 Petr Pavlík

Pokus o restart, do Prahy přijede Litvínov

Po vysoké prohře ve Vítkovicích mají sparťané za úkol odčinit toto zaváhání a zabodovat v rodinném utkání s Litvínovem. Hokejisté z Podkrušnohoří, byť svůj poslední zápas měli luxusně rozehraný, ho nakonec nedotáhli do vítězného konce a z utkání odešli bez jediného bodu. Povede se svěřencům zkušeného trenéra Františka Výborného napravit zaváhání, nebo se Litvínovští odrazí z posledního místa tabulky? Tradiční hokejový šlágr startuje v pražské O2 areně už v 15.00 hodin!

Litvínov nemá formu. Nastartuje se na něm Sparta?

Litvínovští se v poslední době trápí a tým svěřenců Radima Rulíka se nyní z větší části hledá. Faktem je také opětovné spadnutí na poslední místo v tabulce, od kterého se jim nedaří dlouhodobě odlepit a najít ten správný rytmus. Špatnou formu potvrzují neúspěchy v zápasech, jelikož Litvínovští od 21. listopadu zvítězili pouze jednou, a to doma nad sebevědomými Vítkovicemi (2:1 v prodloužení).

Tato velmi cenná výhra je však orámovaná vysokou prohrou v Pardubicích (0:5), nezdarem v Brně (2:6) a v neposlední řadě v Plzni (1:5). Nutno podotknout, že Černožlutí neměli v posledních zápasech zrovna nejlehčí soupeře, což také dokazuje velmi nízká produktivita. Až na začátku nového měsíce se vše začalo pomaličku obracet k lepšímu. V Liberci se hrálo o každý centimetr ledu a Chemici ještě necelé dvě minuty před koncem základní hrací doby prohrávali. Hosty však zachránila jejich stálice Viktor Hübl, díky němuž Verva alespoň uzmula bod za prohru 3:4 v prodloužení.

Myslím, že se hrál pěkný hokej. My jsme ale předvedli spoustu hloupých faulů. Když jsme vstoupili do třetí třetiny za stavu 2:1, opět jsme soupeři nabídli možnost srovnat. Můžeme se zlobit pouze sami na sebe, že si z Liberce nevezeme více bodů. Nakonec můžeme být za jeden bod rádi.
trenér Litvínova Darek Stránský po prohře s Libercem

Na svůj výkonností vzestup chtěli Litvínovští navázat v domácím duelu s královéhradeckým Mountfieldem. Po trefě Jakuba Černého vedli už o dvě branky, poté ale Rudolf Červený jednak zahájil stíhací jízdu a také obrat. Minutu před koncem druhé třetiny vyrovnal exsparťanský útočník Lukáš Cingel a pro Litvínov bylo ještě hůře, jelikož šest minut po příchodu z kabin totiž skóroval slovenský reprezentant Dominik Graňák. Na jeho trefu se podařilo odpovědět zásluhou Martina Hanzla, ale pouhých 35 vteřin před koncem utkání se uvedla čerstvá posila Hradce Radek Smoleňák, která pohotovou dorážkou do prázdné branky rozhodla o litvínovské prohře 3:4.


SPARTA VS. LITVÍNOV ŘEČÍ ČÍSEL


Ze vzájemných duelů odešel vždy vítězně domácí tým

Sparta a Litvínov se společně střetly v této sezoně už dvakrát. Vzájemná bilance je rovnocenná. Nejprve se zadařilo Spartě, která na svém ledě zvítězila skromným výsledkem 3:1. V odvetě na západě Čech se však radoval jejich soupeř. Do vedení pokaždé odskočili domácí, za Spartu potřetí vyrovnal Forman, což bylo ze strany Sparty vše. V poslední minutě udělal definitivní tečku za tímto duelem veterán Viktor Hübl, a Verva tak mohla začít oslavovat výhru, Pražané se naopak vraceli domů s prohrou 3:4.


Sestavy z posledního zápasu:

HC Sparta Praha: Kváča (41. Honzík) – Michálek, Pavelka, Kalina, Švrček, Dvořák, Nedomlel, Piskáček - Jarůšek, Vrána, Říčka - Forman, Hlinka, Reichenberg - Kudrna, Klimek, Kumstát - Uher, Černoch, Smejkal.

HC VERVA Litvínov: Petrásek - Hunkes, Kubát, Sørvik, Baránek, Gula, Sklenička, Doudera - Lukeš, Hübl, Gerhát - Černý, Ihnačák, Vandas – Trávníček, Hanzl, Nejezchleb – Matoušek, Válek, Jurčík.


Doprovodný program nedělního rodinného utkání

Páté a poslední rodinné utkání v této sezoně je na programu již tuto neděli, kdy Sparta hostí Litvínov! Úvodní buly padne již v 15.00 hodin, aby si hokej mohly užít celé rodiny i s těmi nejmenšími sparťánky. Pro ty bude jako vždy připraven doprovodný program, který bude probíhat od 12.00 do 14.00 hodin u hlavního vchodu Galerie Harfa. Díky společnostem Xbox a MALL.cz se můžete v rámci předzápasového programu těšit i na turnaj, jehož vítěz získá nejvýkonější herní konzoli na světě Xbox One X. Každé dítě, které přinese do Zákaznického centra v O2 areně obrázek se sparťanskou tematikou, dostane i tentokrát volnou vstupenku na dětské utkání!

Doprovodný program v Galerii Harfa (12.00 až 14.00 hodin):

  • turnaj ve hře NHL 2018 na Xboxech pro permanentkáře
  • animační program pro děti a dětská diskotéka od společnosti CK Alexandria
  • Bauer hokejová střelnice se soutěží o podepsanou dětskou hokejku
  • focení s maskoty Sparťákem a Sparťáčkem
  • soutěž "Sestav si svůj tým" – v průběhu pěti dětských utkání si nejmenší fanoušci budou moci sestavit vlastní tým, na každém utkání bude nová pětka; děti si mohou svůj tým vybarvit a ty nejaktivnější získají sparťanskou odměnu
  • sladké vafle pro nejmenší fanoušky (vedle hlavního fanshopu v O2 areně)

V průběhu utkání a po jeho skončení:

  • nejvýkonnější herní konzole na světě Xbox v O2 areně
  • po utkání sladký dárek od společnosti REJ s.r.o., která je parterem rodinného utkání



FOTO: www.hcverva.cz

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek