25. 1. 2023 Daniel Ryl

Pokladník Forman: 300. bod mám za tři tisíce

Útočník Miroslav Forman neskrýval po druhém utkání Sparta vzdává hold proti Litvínovu úsměvy, přestože sudí jeho gól neuznali kvůli kopnutí. Chuť si spravil asistencí, která byla jeho 300. bodem v extralize. "Za tři tisíce. Klukům to účtuju, takže si to budu muset taky napsat. Z toho měli kluci největší radost," přiznal sparťanský odchovanec.

Sedmá výhra se nerodila lehce, souhlasíš?
Nebylo to lehké utkání. I když ale skončilo o gól, tak jsme měli zápas pod kontrolou. Párkrát nám zbytečně ujeli dva na jednoho, ale jinak jsme zápas zvládli.

Mohli jsme rozhodnout i dříve, ale nebyly některé akce trošku překombinované?
Vybavuji si jednu situaci, kdy Buchta házel puk před branku a někdo ho ještě vracel na Kempase. Myslím, že to nebylo špatně, byla to hezká akce. Bohužel jí chyběl gól.

Víme, že jsi vášnivý fotbalista, nenechal ses před neuznaným gólem unést?
Za mě to byl gól! (směje se) Trošku jsem doufal, že to třeba nepůjde vidět nebo aspoň pohyb. Byla to taková reakce, ale rychlá, neboť jsem vášnivej fotbalista, jak říkáš, ale i dobrej fotbalista! (usmívá se) Bohužel to nevyšlo, nevadí.

Na střídačce létaly úsměvy, co ti kluci při zkoumání videa říkali?
Když jsem přijel na střídačku, říkal jsem, že to je pade na pade. Když to pak viděli na kostce, tak se mi vysmáli. (směje se)

Za dvanáct let ve Spartě jsi odehrál spoustu Holdů, jak sis užil letošní?
Výborná a povedená akce. Je pro nás čest, že můžeme takhle vzdát hold. Atmosféra je vždycky výborný, pokaždé přijde hodně lidí. Samozřejmě si to užíváme, kéž by to bylo takhle pořád, navíc s takovými výsledky.

Jak si rozjetou vítěznou sérii užíváš?
Užíváme si to, hlavně nás to baví, baví to diváky, takže je to dřina, kterou si ale užíváme. Vyhrávat je návykový. Každý zápas se hraje od 0:0, my chceme vyhrávat a jsme hladoví. Baví nás to.

Od příchodu Miloslava Hořavy jsme zlepšili koncovku, přesto těžíme zejména z defenzivy. Je to oproti podzimu největší změna?
Ukazuje se, že defenziva je možná důležitější než ofenziva. Je to dobře, vznikají nám přečíslení a šance, ze kterých dáváme góly.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila