28. 9. 2018 Daniel Ryl

Piskáček: Jeden gól je málo, ale šance byly

Ve sváteční pátek 28. září sparťané jeli do Mladé Boleslavi, kde si připsali druhou těsnou porážku v řadě. S bruslaři padli 1:3, přestože šli jako první do vedení. "My jsme dali branku a trošku jsme se stáhli. Bohužel jsme z toho dostali gól, potom další a už jsme to nedotáhli," litoval nepovedeného přelomu druhé a třetí třetiny obránce JAN PISKÁČEK.

Zadák Sparty strávil na ledě přes šestnáct minut, ale ani on nedokázal odvrátit druhou porážku v řadě. "Myslím si, že to byl vyrovnaný zápas. První třetinu jsme byli lepší my, druhou o trošku oni a ve třetí třetině jsme si to rozdali kdo s koho. Bohužel se to přiklonilo k nim," hodnotil utkání sparťanský obránce.

Během zápasu si připsal jednu neúspěšnou střelu, z celkových 24 střeleckých pokusů proměnila Sparta jediný. "Gólman jim zachytal, my jsme asi neměli tolik štěstí v zakončení, protože kluci měli dobré šance. Někdy to vychytal, někdy kluci netrefili prázdnou branku." Pražané tak podruhé v řadě dali jediný gól, ale oproti domácímu utkání s Hradcem Králové tentokrát nebrali ani bod.

16:16
Jan Piskáček odehrál 16 minut a 16 vteřin, což byl pátý nejvyšší ice time z celého týmu.

"Samozřejmě, že je to málo, ale šance tam byly," řekl Piskáček. Zároveň ale pochválil i slovinského brankáře Gašpera Krošelje, jenž byl jednou z hlavních tváří úspěchu Mladé Boleslavi. "Měl dva nebo tři senzační zákroky, bohužel jsme nedali gól navíc."

Spartě tak nepomohl ani tlak, který si několikrát dokázala vytvořit. "Oni to vždycky vypálili na druhou modrou a protečovali si to dozadu, takže člověk musí z toho tlaku vyjet k nám do třetiny a zase se to musí rozjet od znova. Hokej je strašně jednoduchá hra, ale zároveň hrozně složitá. O tom to je," povzdechl si devětadvacetiletý obránce.

Dvě zaváhání může Sparta napravit už v neděli proti Pirátům z Chomutova, kteří v pátek schytali výprask 2:9 s Plzní. "My se snažíme připravovat na náš výkon, a ne na soupeře. Snažíme se hrát náš hokej a vnutit jim naší hru, takže se budeme soustředit sami na sebe."

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek