17. 2. 2022 Petr Pavlík

Pavelka: Konečně se herně zvedáme

TOMÁŠ PAVELKA v duelu s Karlovými Vary dvakrát nahrával svým spoluhráčům na góly a po zápase si mohl plnými doušky vychutnat tradiční sparťanskou děkovačku. „Kdybych nehodnotil jen naše výhry, víme, že se herně zvedáme. Soupeři nás už tolik nepřečíslují, jsme lepší v osobních soubojích. V posledních zápasech jsme navíc už tolik neinkasovali,“ komentoval spokojeně zkušený bek.

Proti Karlovým Varům to byla do poslední chvíle velká bitva. Jak hodnotíš naši čtvrtou výhru v řadě?
Bylo to rozhodně velmi náročné utkání. Věděli jsme, s čím Vary přijedou. Oni jsou mužstvo, které často vyráží do protiútoků. Snažili jsme si je hlídat, aby nám neujížděli do přečíslení. Myslím si, že se nám to povedlo. Sice dali některé góly po svých dorážkách, ale jinak jsme je téměř k ničemu nepustili.

V aktuální sezoně jsme s Vary vyhráli oba dosavadní vzájemné zápasy. Vnímali jste to v kabině?
Já upřímně ne. Nedívám se moc zpětně, jak jsme s nimi hráli předtím. Přeci jenom je mezi zápasy určitý rozestup, sezona se vždycky nějak vyvíjí. Spíše jsme se připravovali na jejich hru, kterou hráli v posledních zápasech.

Jak moc týmu pomohl bleskový gól Zdeňka Doležala v první minutě?
Určitě hodně. Začátky třetin jsou vždycky důležité. Dali jsme první gól hned v úvodní minutě utkání, což nám trošku dalo vítr do plachet.

https://www.donio.cz/hold2022?token=0a26f2cd-6992-4c13-8806-09af7788354a

Brankář Július Hudáček vychytal druhou výhru při svém druhém startu ve sparťanském brankovišti. Co říkáš na jeho výkony?
S Machym vytvořil parádní dvojici, je to zkušený brankář. Pomáhá nám svou hokejkou i v tréninku, rozhodně si nemáme na co stěžovat.

V utkání jsi zaokrouhlil počet svých asistencí na rovnou dvacítku. Sleduješ své osobní statistiky?
Ano. Vím, že v sezoně sbírám docela hodně bodů. Někdy se občas podívám, ale jinak to pro mě není úplně priorita.

Prožíváš zatím bodově velmi vydařenou sezonu, jak se cítíš?
Cítím se zatím velmi dobře. Každým zápasem je to lepší. Myslím si, že je to i díky našim výhrám. Já se společně s kluky vezu na vítězné vlně. Hlavně, že jsme konečně zvedli naše týmové výkony. Nyní máme čtvrtou výhru v řadě, což je pro mě nejdůležitější.


Takové výhry jsou pro tým určitě velkou psychickou vzpruhou, je to tak?
Rozhodně. Tým postupně sbírá sebevědomí v průběhu celé sezony. Kdybych nehodnotil jen naše výhry, víme, že se herně zvedáme. Soupeři nás už tolik nepřečíslují, jsme lepší v osobních soubojích. V posledních zápasech jsme navíc už tolik neinkasovali. Proti Varům jsme dostali sice tři góly, ale v předchozích zápasech to nebylo z naší strany úplně špatné.

Nedávno se na lavičku Sparty vrátil trenér Miloslav Hořava. Je to v kabině znát?
Všichni víme, že pan Hořava je skvělý, a hlavně zkušený trenér. Na druhou stranu nechci říkat, že bez něj by mužstvo nefungovalo na sto procent. Takhle to rozhodně nebylo. Teď se prostě vrátil zpátky a vnáší do hry své zkušenosti. Jsme moc rádi, že se k nám připojil.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek