1. 7. 2021 HC Sparta

Obranu Sparty posílí Michal Moravčík

Velká defenzivní posila! Do našeho klubu přichází reprezentační bek Michal Moravčík, který strávil poslední sezonu ve finské Tappaře Tampere. Účastník světového šampionátu v Lotyšsku podepsal s naším klubem smlouvu na dvě sezony.

Naše mužstvo tak získává vytouženou posilu do defenzivy. "Jsme moc rádi, že se nám podařilo získat do Sparty dalšího pravidelného reprezentanta. Michal Moravčík je v nejlepším hokejovém věku, na extraligu je to jednoznačně nadstandardní obránce. Má vynikající fyzické parametry a dobré zkušenosti ze zahraniční soutěže," má jasno sportovní manažer Jaroslav Hlinka.

Nová posila už se na novou výzvu těší. „Jednání bylo velmi rychlé a korektní. Jsem rád, že jsme se dohodli, navíc když si můžu zahrát Ligu mistrů i Spengler Cup, na které se vážně těším,“ přiznává po podpisu smlouvy šestadvacetiletý zadák.

Odchovanec plzeňského hokeje si kromě extraligy vyzkoušel také AHL, kde marně bojoval o místo v NHL. Do Montrealu putoval po mistrovství světa v roce 2018, kde si odbyl premiéru pod současným sparťanským trenérem Josefem Jandačem.

PROFIL A STATISTIKY MICHALA MORAVČÍKA:

Když se narodíte v Klatovech jako Michal Moravčík a chcete hrát hokej na nejvyšší úrovni, cesta do Plzně se nabízí. Odchovanec plzeňského hokeje prošel mládežnickými kategoriemi Západočechů, až si v sezoně 2012/2013 odbyl extraligový debut.

O dvě sezony později už byl stabilním členem sestavy a postupně se vypracoval mezi nejlepší beky soutěže. Toho si nemohl nevšimnout reprezentační kouč Josef Jandač, pod nímž si Michal Moravčík v sezoně 2017/2018 připsal reprezentační premiéru a vybojoval si účast na světovém šampionátu.

Díky své životní sezoně zaujal zástupce Montrealu, ale po dvaceti zápasech na farmě a čtyřech duelech v ECHL se vrátil na závěr sezony do Plzně. Mladý obránce následně reprezentoval také na světovém šampionátu v Bratislavě, po němž hrál za Plzeň a Litvínov.

V náročné sezoně ovlivněné koronavirem si podruhé vyzkoušel zahraniční angažmá, když strávil jednu sezonu ve finské Tappaře Tampere. Po mistrovství světa v Lotyšsku se však vrátil domů, kde se před sezonou 2021/2022 dohodl na dvouleté smlouvě se Spartou.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek