20. 8. 2020 Daniel Ryl

O vítězství ve skupině proti Kladnu

S jistým postupem v kapse, ale také s touhou urvat první místo v tabulce, nastoupí naši hokejisté v pátek k poslednímu utkání základní skupiny Generali Česká Cupu! V něm přivítáme v holešovické Tipsport areně od 18:00 hodin Kladno. K jistotě prvního místa stačí sparťanům zvítězit alespoň v nastaveném čase.

Bezpečnostní opatření: 1600 diváků a povinné roušky!

Kapacita Tipsport areny na zápasech Generali Česká Cup bude vzhledem k bezpečnostním opatření omezená na čtvrtinu. Na zápas se dostane maximálně 1 600 fanoušků. Všichni diváci musí na utkání povinně nosit roušky.

Vzhledem k bezpečnostním opatřením je možnost výběru míst omezená. Maximální kapacita sektoru je 500 osob, přičemž v sektoru musí rozestup jedné sedačky a jedné řady, tzn. 25 % kapacity sektoru. Každý sektor bude mít vlastní vstup, sociální zařízení a občerstvení. Žádáme vás o dodržování bezpečnostních podmínek.

Vstupy dle jednotlivých sektorů:

Vstupenky do sektoru Vchody
102, 103, 202-207, 300, 506-509, 601, 602 27, 28, 31
JIH A, JIH B, JIH C 24
106-118, 210-215, 303-308, 407-413 19, 20
518, 519, 603, 604 11, 18

>>>VSTUPENKY NA UTKÁNÍ S KLADNEM KUPUJTE ZDE<<<

Na domácí zápasy budou vzhledem k bezpečnostním opatřením uzavřeny sektory na stání. Před vchody do Tipsport areny bude zřetelně vidět, pro které sektory jsou určené. V Tipsport areně nebude možné přecházet mezi sektory a v jejich útrobách.

Držitelům Rudých karet budou doporučena místa v sektoru JIH A. I zde ale bude nutné dodržovat bezpečnostní rozestupy.

Sparta venku válela, postup už má jistý

V posledním utkání na ledě Českých Budějovic sparťané zvítězili přesvědčivě 5:2, čímž zaokrouhlili svůj bodový zisk na rovných deset bodů. S ohledem na ostatní výsledky si tak zajistily postup do vyřazovací části, který už neodvrátí ani porážka s Kladnem.

"Náš čtvrtý gól byl takový hřebíček do rakve," hodnotil v rozhovoru po utkání útočník Robert Říčka. Autor jedné trefy tak přispěl k důležitému vítězství, které ovšem nic nemění na sparťanských ambicích. Svěřenci Miloslava Hořavy a Josefa Jandače chtějí proti Středočechům zvítězit, vyhrát skupinu a do play-off jít s vítěznou sérií.

K tomu by měli přispět také mladíci, kteří dostávají v přípravě dostatek prostoru. Premiérový gól za Spartu si tak připsali obránce Jan Klodner s útočníkem Michalem Klimem, zda je někdo napodobí, to zodpoví až utkání s Kladnem.

Sparta na Kladně dotahovala marně

Motivací pro sparťany bude před pátečním soubojem také porážka z úvodního vzájemného utkání na ledě soupeře. Náš tým nabral dvoubrankové manko, na které odpověděl gólem David Tomášek, ale domácí opět odskočili. I přes trefu Tomáše Pavelky a závěrečnou hru bez brankáře už sparťané vyrovnat nedokázali, tudíž si z prvního venkovního duelu sezony odnesli porážku 2:3.

Negativní šňůra rozhodla, Kladno už je bez šance

Ani v případě vítězství na našem ledě už si Kladenští postup do play-off nezajistí, přesto budou chtít odčinit sérii porážek a vylepšit svou bilanci. Ta vypadala po výhře 3:2 nad Spartou slibně, jenže pak Středočeši prohráli čtyřikrát v řadě a spadli na dno tabulky.

Závěr skupinové fáze Generali Česká Cupu však Rytířům nevyšel jen bodově, ale také herně. Porážky 3:8 s Motorem, 1:3 v Plzni a 4:7 na jihu Čech jim rozhodně radost neudělaly. Poslední kapkou byla domácí porážka 2:5, po které se Středočeši krčí na posledním místě se ziskem tří bodů a bez šance na postup.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila