21. 8. 2022 Daniel Ryl

O triumf na Danube Cupu proti Davosu

Den tréninku a odpočinku v Bratislavě mají sparťané za sebou, v neděli 21. srpna od 13:00 hodin nás čeká závěrečný souboj Danube Cupu proti švýcarskému Davosu. V případě vítězství za dva body si zajistíme celkový triumf na turnaji bez ohledu na druhý výsledek. Přímý přenos sledujte na webu Onlajny.com, nebo si pusťte přímý přenos na našem webu.

Výhra zajistí cennou trofej do sbírky

Svěřenci Pavla Patery a Patrika Martince si po prvních dvou vítězných zápasech nad Slovanem a Lukko Rauma v sobotu zatrénovali a odpoledne si užili zasloužené společné chvíle odpočinku v centru města a na promenádě podél Dunaje. V nedělním utkání proti Davosu dostanou opět šanci mladí hráči ze širšího kádru, kteří do Bratislavy odjeli společně s oporami.

Karty jsou rozdány jasně - když vyhrajeme, odvezeme si do Prahy trofej. Na kontě máme celkem pět bodů, o jeden více než Rauma. Davos má šanci v případě, že vyhraje za tři body a Lukko zároveň nezíská proti Slovanu ani bod. "Na turnaji nás čeká třetí těžký a kvalitní soupeř. Nikdo v týmu nic nevypustí, chceme turnaj vyhrát," nabádá před třetím duelem zkušený útočník Vladimír Sobotka.

PŘÍMÝ PŘENOS UTKÁNÍ:

Davos táhne švýcarská legenda

Švýcaři mají na turnaji našlapané mužstvo, které táhnou dvě tváře - Enzo Corvi a Andres Ambühl. Druhý útočník je živoucí legendou švýcarského hokeje, jelikož reprezentoval už na rekordních sedmnácti světových šampionátech!

V Bratislavě dokazuje, že ne náhodou a udělal si z Danube Cupu one man show. Zkušený útočník obstaral proti Raumě i Slovanu všech pět gólů Davosu na turnaji a proti domácím dokonce proměnil také svůj samostatný nájezd.

V kádru švýcarského mužstva je kromě reprezentantů také český útočník Matěj Stránský nebo Joakim Nordström, vítěz Stanley Cupu s Chicagem v roce 2015.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek