16. 5. 2017 Jakub Borovský

Nor Reichenberg: Už se na Spartu moc těším!

Útočník ALEXANDER REICHENBERG odehrál své první mistrovství světa a Norsku pomohl k šestému místu ve skupině B třemi body za dva góly a jednu asistenci. Skórovat se mu podařilo i v posledním zápase proti Bělorusku, se kterým jeho tým prohrál 3:4. Přesto Reichenberg hodnotil šampionát pozitivně. Po týdnu volna ho nyní čeká individuální příprava, k týmu Pražanů se připojí v červenci. "Moc se do Sparty těším," říká nová sparťanská posila.

Alexi, poslední zápas proti Bělorusku byl velmi napínavý, hra se přelévala ze strany na stranu. Nakonec jste prohráli, co rozhodlo?
Měli jsme v pondělí velmi těžký zápas s Kanadou, ztratili jsme tam hodně energie. Snažili jsme se bojovat, ale dělali jsme velké chyby a dovolili jim skórovat. Bylo těžké se z toho pak dostat. Někdy máte více šancí, ale na výhru to nestačí.

Těší vás z osobního hlediska gól, který jste v utkání vstřelil?
Samozřejmě, vždycky máte z gólu radost. Dokonce i když prohrajete. Je to můj první šampionát a je skvělé skórovat. Mám radost z toho, že jsem týmu mohl něco dát.

3

Tolik bodů posbíral Alexander Reichenberg v osmi utkáních na mistrovství světa. Dvakrát dal gól a přidal jednu asistenci.

Utkání s Běloruskem bylo pro Norsko poslední. Co chybělo, abyste mohli hrát čtvrtfinále?
Určitě jsme tam mohli být, dokázali jsme vzít body Česku a Finsku. Ale ostatní týmy také sbíraly body, byl to velmi těžký a vyrovnaný turnaj. Kdybychom dnes vyhráli, mohli jsme mít jedenáct bodů, což někdy může na čtvrtfinále stačit. Ale dnes postup ve hře nebyl, už před zápasem jsme šanci neměli. Takže to byl spíš takový zápas na konec.

Jak jste spokojen s vaší hrou na prvním šampionátu?
Jsem opravdu šťastný. Když jedete na první turnaj, jste z toho nervózní. Myslím, že jsem udělal dobrou práci, mohl jsem si zahrát s výbornými hráči. V průběhu šampionátu jsem hrál i ve druhé lajně, chodil jsem na přesilovky. S tím jsem spokojený a těším se na příští sezonu.

Tu odehrajete ve Spartě. Co vás teď čeká a jak se do Sparty těšíte?
Teď si dám asi týden volno, ale pak už začnu s individuální přípravou. K týmu se připojím někdy v průběhu července. Už se do Sparty moc těším. 

FOTO: Michal Eger / eSports.cz

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila