15. 9. 2020 Petr Pavlík

Němeček: Na zápas v Plzni se moc těším

Sparťanům v Mladé Boleslavi stačil na vítězství pouze jediný gól. U výhry našeho týmu byl také obránce DAVID NĚMEČEK, který odehrál na ledě bruslařského klubu svůj první zápas za Spartu. „Dlouho jsem nehrál, abych pravdu řekl, chvíli mi trvalo, než jsem se dostal do tempa. Zápas jsem si ale hrozně užil," komentuje talentovaný bek.

Máme za sebou poslední přípravný zápas na novou sezonu. Jak bys zhodnotil utkání v Mladé Boleslavi?
Nezačali jsme úplně dobře. Soupeř měl lepší pohyb, lépe bruslil a měl více ze hry. Po první třetině jsme si k tomu něco řekli. Zvedli jsme se a ve druhé třetině se nám už podařilo více vyrovnat hru.

Od začátku se hrálo docela svižně. Co říkáš na tempo utkání?
Myslím si, že tempo zápasu bylo hodně vysoké. Máme za sebou dobrou prověrku na extraligu. Pro nás jedině dobře, že utkání mělo takové tempo. Věřím, že budeme na první extraligový duel dobře připraveni.

Proti Mladé Boleslavi jsi odehrál svůj první zápas za Spartu. Jak ses cítil?
Dlouho jsem nehrál, abych pravdu řekl, chvíli mi trvalo, než jsem se dostal do tempa. Strašně moc jsem se těšil. Přiznávám, že jsem byl zpočátku trochu nervózní, ale postupem času ze mě nervozita spadla. Jakmile jsem se dotkl poprvé puku, už to bylo v pohodě a zápas jsem si hrozně užil.

V utkání jsme měli několik tutovek. Jak moc mrzí neproměněné gólové šance?
Šance byly vidět na obou stranách, gólman nás v těžkých chvílích opravdu podržel. Bez něho bychom zápas nezvládli a celkový vývoj by vypadal jinak. Samozřejmě nás mrzí, že jsme nedali víc gólů, ale věřím, že si to necháváme na extraligu.

Bylo těžké za nerozhodného stavu udržet chladnou hlavu?
Zápasy, ve kterých nepadá moc gólů, jsou vždycky po psychické stránce hodně náročné. Hraje se dlouho bez branek, čeká se na první gól. Myslím si, že jsme průběh utkání zvládli mentálně na výbornou. Byli jsme trpěliví, což se nám vyplatilo.

Jak se těšíš na první zápas extraligové sezony proti Plzni?
Bude to pro mě hodně pikantní začátek. V Plzni jsem hokejově vyrostl, mám tam spoustu kamarádů. Co víc si přát, strašně moc se těším.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek