29. 8. 2021 Petr Pavlík

Němeček: Cenné dva body, na odvety se těšíme!

Ve Finsku začínal s dospělým hokejem, když zde prožil významné momenty své kariéry. Obránce DAVID NĚMEČEK se vrátil zpět na místo, kde v minulosti vybojoval s juniorkou TPS mistrovský titul. „V Turku jsem zažil parádní sezonu, v juniorce jsme dokonce vyhráli titul. Zažil jsem tu i první kontakt s dospělým hokejem, za což jsem zpětně moc rád. V paměti mi utkvěly skvělé vzpomínky,“ přiznává zkušený bek.

Ve druhém venkovním duelu v rámci nového ročníku Ligy mistrů bereme výhru za dva body. Předpokládám, že v kabině panuje spokojenost, je to tak?
Rozhodně. Odehráli jsme další těžký zápas, jsme rádi, že vezeme domů výhru. Dva body jsou pro nás velmi cenné. Teď se musíme dívat dopředu, jedeme dál.

V minulosti jsi úspěšně nastupoval za juniorku TPS. Jak sis užil návrat zpět do známého prostředí?
Je to vždycky moc fajn. V Turku jsem zažil parádní sezonu, v juniorce jsme dokonce vyhráli titul. Zažil jsem tu i první kontakt s dospělým hokejem, čehož si zpětně moc vážím. Moc rád se sem vracím, mám tu hodně kamarádů. Vždycky si máme co říct. V paměti mi utkvěly skvělé vzpomínky, jsem rád, že jsem mohl zavzpomínat na staré časy.

Kluziště v Turku se zdá být hodně velké. Jak se ti na něm hrálo?
Kluziště ve Växjö bylo ještě širší, v Turku je paradoxně menší. Nic to ale nemění na tom, že pořád to jsou velká letiště. (směje se) Je ale pravda, že severským zemím široká kluziště vyhovují. V týmech působí skvělí bruslaři, kteří velikost kluziště využívají ke svému prospěchu.

Na ledě TPS jsme si vytvořili řadu šancí, ze kterých jsme se dvakrát prosadili. Kde vidíš hlavní rozdíly oproti minulému zápasu ve Växjö?
Určitě v produktivitě. Podařilo se nám vstřelit víc gólů, za což jsme rádi. V průběhu zápasu si šance vytváříme, ale bohužel se stále trápíme v koncovce. V poslední době nás navíc trochu trápí nedisciplinovanost, díky které často hrajeme v oslabení. Musíme se příště vyvarovat faulů a hrát co nejvíc v plném počtu.

V rámci naší skandinávské mise jsme odehráli dvě velmi vyrovnané partie, což je dobré znamení do domácích odvet. Jak se těšíš?
Těším se hrozně moc. Rozhodně se nemáme čeho bát. Proti top týmům z Evropy jsme se neztratili, můžeme s nimi i nadále hrát vyrovnané zápasy. Na druhou stranu si myslím, že naše hra může ještě vypadat lépe. Pořád vnímáme některé mezery, které musíme určitě zlepšit. Čekají nás opravdu zajímavé odvety, máme se rozhodně na co těšit.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek