6. 10. 2021 Daniel Ryl

Moravčík: Odvetu si musíme zjednodušit

V tuhé bitvě proti Bremerhavenu byl obránce Michal Moravčík důležitou postavou v cestě za vítězstvím 5:2, protože jeho trefa a gólová přihrávka z úvodu třetího dějství soupeře nalomily. "Po dvou rychlých gólech ve třetí třetině asi pochopili, že už nebude lehké zápas otočit," přiznal po utkání úspěšný sparťanský střelec, který přispěl k vítězství a skvělé výchozí pozici pro odvetu.

Zvítězili jsme a nakročili za postupem, ale nebyl průběh zápasu divočejší, než jste čekali?
Abych pravdu řekl, tak si ani nemyslím. Věděli jsme, že budou hrát aktivně a agresivně, což se potvrdilo. Bohužel jsme jim v první třetině darovali dva góly. Dobře, při prvním se hezky protáhl, ale druhý gól jsme jim darovali úplně. Musíme se takovým situacím příště vyvarovat, jinak jsme podle mého zbytek zápasu kontrolovali.

Byl zlomový tvůj gól krátce po startu třetí třetiny?
Určitě ano. Ve druhé třetině jsme bohužel nevyužili naše přesilovky, ve kterých jsme měli dost střel, ale bohužel se nám puky neodrazí do šance na hokejku a dorážku. Musíme na přesilovkách pracovat a furt se tlačit do koncovky. Oni po dvou rychlých gólech ve třetí třetině pochopili, že už nebude lehké zápas otočit.

Navíc, když Saša Salák chytal skvěle.
Saša nás drží celou sezonu. Občas mu nepomáháme, což se vyvinulo z toho že jsme jim dali dva góly a udrželi jsme je tím v zápase.

Německý hokej je obecně trošku podceňovaný, ale Bremerhaven k nám přijel jako vedoucí tým tabulky. Byl ze tří soupeřů nejtěžší?
Hokej v Evropě se opravdu vyrovnává. Můžeme si říkat, že je Německo podceněné, ale když se podíváme, kolik mají cizinců a Kanaďanů, jejich liga musí mít nějakou kvalitu. Potvrdili ji i proti nám, příští týden nás nečeká nic lehkého.


Čekáš od odvety, ve které nám stačí k postupu bod, podobný průběh zápasu, nebo budou oba týmy více kontrolovat hru?
Viděl bych to tak, že začnou přesně tak, jak skončili. Začnou agresivně, budou rychle napadat a pokusí se nám nahlodat rozehrávku, aby se dostali do šancí. Musíme se na ně připravit a hrát zkušeně s klidem, ale ne moc, abychom je nepodcenili. Když si hru zjednodušíme, můžeme si vytvořit dobré situace a zápas si ulehčit.

I díky početnému počtu fanoušků Bremerhavenu byla fantastická atmosféra z obou stran. Myslíš, že je doopravdický hokej zpátky?
Člověk už si odvykl hrát před divákama. (usmívá se) Věřím, že takových zápasů bude přibývat a cestu na stadiony si najde více fanoušků. I když jsou návštěvy krásné, věřím, že se můžou ještě zvednout.


AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila

Kouč juniorů Netík: Těší mě, jak kluci rostli