21. 9. 2021 Petr Pavlík

Mikliš: Hrát v první formaci je skvělé

Obránce ONDŘEJ MIKLIŠ prožívá úspěšný start do nového ročníku, když pravidelně nastupuje v první formaci vedle zkušených hráčů. „Vůbec jsem nečekal, že dostanu od trenérů takovou roli. Nečekal jsem, že zapadnu do první formace po boku Michala Moravčíka. Jsem z toho nadšený,“ komentuje spokojeně mladý bek.

V utkání proti Mladé Boleslavi jsme předvedli koncentrovaný výkon a po výhře 3:1 bereme další cenné tři body. Jak bys ohodnotil náš výkon?
Myslím si, že jsme odehráli super utkání. Na soupeře jsme se hodně připravovali, věděli jsme, že Boleslav bude hodně bruslit. Nechtěli jsme soupeře podcenit, o jeho kvalitách moc dobře víme. V první třetině jsme začali výborně, odskočili jsme do vedení 2:0 a utkání jsme dotáhli do vítězného konce. Malou kaňkou je inkasovaný gól v závěru utkání. Jinak z naší strany super výkon, jsme moc rádi za vítězství.

Dvě vstřelené branky v první třetině byly hodně důležité i s ohledem do dalšího průběhu utkání, je to tak?
Rozhodně. Dvoubrankové vedení bylo hrozně důležité. Každému týmu se hraje lépe, když vstřelí v první třetině víc gólů. Nebyli jsme svázaní a mohli jsme se soustředit více na ofenzivu.

Saša Salák předvedl řadu skvělých zákroků, ovšem svůj výkon bohužel nekorunoval vychytanou nulou.
Je to škoda, Saša nás v utkání hodně podržel. Za svůj výkon si vychytanou nulu stoprocentně zasloužil, bohužel v závěru utkání jsme inkasovali gól. Nedá se nic dělat, musíme všichni věřit, že příště to bude zase o něco lepší a my jako tým mu k čistému kontu pomůžeme.

V úvodu nové sezony hrajeme šest domácích utkání za sebou, vnímáš to jako výhodu?
Myslím si, že ani ne. Koncem října vyjíždíme na kluziště soupeřů, stejně se s tím budeme muset vypořádat. Je ale pravdou, že doma se hraje vždycky lépe. Bylo by dobré, abychom vytěžili před dlouhou venkovní šňůrou co nejvíce bodů. Tím nechci říkat, že bychom je venku měli ztratit. Je ale lepší, abychom před venkovními duely uhráli co nejvíce důležitých bodů.


Aktuálně máme v tabulce osm bodů, věříš, že si mužstvo postupně sedá?
Určitě. Mužstvo si sedá, myslím si, že nějakou chvíli to ještě potrvá. Každé utkání vnímáme zlepšení. V minulém zápase proti Plzni trenéři zamíchali sestavou a osvědčilo se to. Prohrávali jsme rychle v první třetině 0:2, moc jsme si nevěděli rady s jejich hokejem. Trenéři tomu dali nový impuls, což nám vyšlo. Proti Boleslavi trenéři sestavu neměnili. Uvidíme, s jakou sestavou vyjedeme do dalšího utkání.

Vinou drobného zranění Milana Jurčiny a absenci dalších beků jsi v úvodu sezony dostal klíčovou roli v první formaci. Jak si to užíváš?
Vůbec jsem nečekal, že dostanu od trenérů takovou roli. Napadly mě různé věci, ale nečekal jsem, že zapadnu do první formace po boku Michala Moravčíka. Jsem z toho nadšený. Kdyby to takhle pokračovalo, bylo by to jedině super. Musíme však vyhrávat, což je nejdůležitější. S Michalem se snažíme jistit jeden druhého, když jeden z nás jede útočit, druhý by měl hru zajistit. Zatím nám to funguje, věřím, že nás trenéři nechají hrát i v dalších zápasech.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek