9. 2. 2021 Petr Pavlík

Kudrna: Emotivní výhra, první místo si užíváme

Deváté vítězství v řadě je naše! Sparťané v přímém souboji o první místo v tabulce proti Ocelářům nezaváhali a vyhráli poprvé nad třineckým soupeřem v aktuální sezoně. „Je to skvělý pocit. První místo v tabulce si moc užíváme,“ komentuje útočník ANDREJ KUDRNA.

Výhra nad Třincem, k tomu upevnění první pozice v tabulce. Pocity musí být skvělé, je to tak?
Rozhodně, je to skvělý pocit, podařilo se nám překlopit vývoj zápasu na naši stranu v posledních minutách zápasu. Sehráli jsme typický zápas play off, velmi kvalitně se bránilo, rozhodoval každý souboj. Je super, že máme další výhru a uhájili jsme první místo v tabulce.

Jak moc si ho užíváte?
Strašně moc. Vážíme si, že můžeme být v čele tabulky. Vítězství proti Třinci je pro nás velmi emotivní, prohrávali jsme 0:2, nakonec jsme ale utkání dokázali otočit a vyhrát. Tvrdá dřina pro nás ale rozhodně nekončí, budeme dál makat na sto procent.

Připravovali jste se speciálně na elitní třineckou formaci?
Věděli jsme, že nás nečeká nic jednoduchého, jelikož Třinec má ve svém kádru řadu špičkových hráčů. Není to pouze o jedné formaci. I když se nám nepovedl začátek zápasu, ve finále jsme odehráli celkem vydařený duel. Ve zbytku zápasu jsme se soustředili hlavně na svůj výkon, za vítězství jsme moc rádi.

Ve třetí části se nám podařilo vstřelit vítěznou branku. Co předcházelo tvému gólu?
Snažili jsme se dobře napadat třineckou rozehrávku, abychom dostali soupeře pod tlak. Bylo skvělé, že jsme získali kotouč po nahození do útočného pásma. Po skrumáži před brankou jsem se soustředil hlavně na puk, aby se mi podařilo ho dorazit do sítě. Jsem rád, že nakonec prošel do branky. Tři body jsou pro nás velmi cenné.

Nyní nás čeká reprezentační přestávka. Na čem je třeba ještě zapracovat?
Pořád se chceme zdokonalovat a posouvat se dopředu. Je dobře, že zvládáme vyrovnané zápasy a dokážeme je otáčet na svoji stranu. Do závěrečné fáze sezony to může být klíčový faktor. Nicméně víme, že každý zápas otáčet nejde, proto musíme začátky utkání ještě zlepšit.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek