9. 9. 2022 Petr Pavlík

Krejčík: Konečně zápas, hlavní je výhra

Obránce JAKUB KREJČÍK si konečně mohl oddechnout, a to hned dvojnásobně. Zkušený bek totiž poprvé naskočil po zranění do ostrého soutěžního zápasu, ve kterém navíc pomohl svým spoluhráčům v cestě za prvním vítězstvím ve skupinové fázi Ligy mistrů. „Moc jsem se těšil. Hodně jsem dosud trénoval a teď jsem konečně odehrál zápas. Hlavně, že jsme vyhráli a máme první tři body ve skupině,“ komentoval spokojeně.

Máš za sebou obnovenou premiéru ve sparťanském dresu. Jak ses cítil?
Bylo to těžké, moc jsem se těšil. Hodně jsem dosud trénoval a teď jsem konečně odehrál zápas. Určitě vnímám některé rezervy, ale na druhou stranu si myslím, že to nebylo špatné. Hlavně, že jsme vyhráli a máme první tři body ve skupině.

Vítězství proti Aalborgu vypadá jednoznačně, přesto se však nerodilo lehce, souhlasíš?
Určitě. Věděli jsme, že budou nepříjemní. Po dvou domácích porážkách jsme potřebovali zabrat. Myslím si, že od začátku utkání jsme si šli za výhrou. Nastavili jsme si hlavy jenom pro vítězství. Nic jiného vlastně nepřipadalo v úvahu. Nějaké mezery bychom samozřejmě našli, ale hlavní je výhra. Věřím, že v příštím utkání budeme zase o kousek lepší.

Utkání v Dánsku navštívila necelá třítisícovka fanoušků. Jak hodnotíš diváckou kulisu?
Nevím, zda jsem v Dánsku už jednou nehrál, teď si zrovna nedokážu vzpomenout. Atmosféra byla ale výborná, a to hlavně díky našim skvělým sparťanským fanouškům. Musíme jim poděkovat za skvělou podporu, vážili dalekou cestu a bylo jich na stadionu opravdu spoustu. Za to jim patří velký dík.

V utkání se dařilo naší elitní formaci, zejména kapitánovi Michalu Řepíkovi. Kolik peněz přidá do týmové kasy?
To ještě musím zjistit, ale věřím, že Řepa určitě něco přidá. (směje se)

Už v neděli nás čeká další velká bitva, konkrétně odveta proti švédské Lulee. Jak se připravit?
Bude to další těžké utkání. Víme, že Lulea je nesmírně těžký soupeř, což dokázala minulý týden u nás doma. Očekávám znovu velmi kvalitní zápas, myslím si, že tempo bude ještě možná o něco rychlejší. Musíme se pořádně připravit. Věřím, že to zvládneme.


AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek