22. 1. 2023 Petr Pavlík

Kovář: Snad výstroj pomůže dobré věci

Brankář JAKUB KOVÁŘ oblékl v utkání proti Mladé Boleslavi kromě speciálního dresu i kompletní výstroj s reflexními prvky, ve kterých vychytal první vítězství Holdu! „Řešilo se to na poslední chvíli. Výstroj vypadá tak dobře, že jsem vletěl do utkání po jednom tréninku,“ uvedl jeden z hlavních strůjců vítězství.

V utkání proti Boleslavi jsi měl vcelku hodně práce, že ano?
Jo, nebylo to nic jednoduchého. Na druhou stranu jsem čekal, že budou nepříjemní. S Boleslaví jsme hráli už třikrát a byly to jedny z nejtěžších zápasů v sezoně. Teď se to jenom potvrdilo. S Boleslaví se nám nehraje úplně nejlépe, ale zase jsme zvládli ze čtyř vzájemných zápasů třikrát vyhrát, což je ukázka toho, že dokážeme zvládnout i zápasy, ve kterých třeba nejsme vyloženě lepší. Boleslav nám připravila těžké prověrky a my jsme je ustáli.

Co říkáš na trefu Ondřeje Mikliše přes celé hřiště?
No, já jsem si pro ten puk chtěl hlavně dojet sám. (směje se)


Říkal jsem si, že to tak vypadalo...
Udělal to ale fakt parádně. Já bych ani v téhle situaci neměl čas se otáčet a rovnou střílet. Ondra se rozmyslel perfektně, jen tak dál.

Za dva měsíce jsme získali rovných padesát bodů, což je skvělá vizitka, souhlasíš?
Super, ale když to otočíme, z prvních dvaceti zápasů jsme jich získali asi jenom osmnáct. Tohle období snad máme konečně za sebou a můžeme se soustředit pouze na to, co nás čeká. Já osobně mám nejradši, když se pořád vyhrává. To mě baví nejvíc.


Jak ses cítil v nové reflexní výstroji se speciální maskou?
Řešilo se to na poslední chvíli. Výstroj vypadá tak dobře, že jsem vletěl do utkání po jednom tréninku. Stalo se mi to asi poprvé v životě. Věděl jsem, že přijde hodně lidí. Chtěl jsem výstroj ukázat hned v prvním utkání Holdu. Snad se vydraží za co nejvíc peněz a pomůže dobré věci.

AUKCE HRANÝCH DRESŮ SPARTA VZDÁVÁ HOLD

Ty si sám na speciální výstroje potrpíš, je to tak?
Rozhodně. Že budu mít sparťanské betony, lapačku i vyrážečku, to mi bylo jasné, už když jsem se Spartou podepsal smlouvu. Osobně bych potřeboval měnit výstroj každý týden, ale na to bohužel nemám sponzory.

Brankáři jsou často na svou výstroj velmi pověrčiví. Co ty?
Býval jsem pověrčivý taky, ale v současné době už ne.

Jak se ti jako brankáři líbily speciální holdovské dresy?
Moc! Kombinace barev je skvělá. Sice nejsou v typických sparťanských barvách, což mi ale vůbec nevadí. Já pocházím z Písku, který měl vždycky žluto-modré dresy. Ty naše jsou spíš do zelené barvy, ale i tak se mi opravdu líbí.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek