18. 1. 2020 Petr Pavlík

Košťálek: Zlín byl lepší, dali jsme mu žolíka

Na straně hostí byl jediným, kdo dokázal překonat domácího brankáře Kašíka. Obránce JAN KOŠŤÁLEK musel po utkání skousnout se svými spoluhráči první porážku nad zlínským sokem v této sezoně. „Bylo to těžký, když jsme pořád hráli ve čtyřech. Skoro prvních deset minut jsme hráli v oslabení a nemohli se nastartovat,“ mrzelo autora jediného sparťanského gólu v utkání.

Ve Zlíně jsme i přes četné množství střel nebodovali. Jak bys zhodnotil utkání?
Soupeř byl celkově lepší. Zlínští hráli hodně na puku, moc nám ho nepůjčili a byli nepříjemní. Dařilo se jim vyhrávat více osobních soubojů a proměňovali svoje šance, které si připravili. Už následující den hrajeme další zápas doma s Pardubicemi, musíme se pořádně připravit.

V první třetině jsme hráli čtyřikrát v oslabení. Představovali jste si lepší začátek?
Určitě ano. Bylo to těžký, když jsme pořád hráli ve čtyřech. Skoro prvních deset minut jsme hráli v oslabení a nemohli se nastartovat. Jednoduše řečeno jsme jim dali do ruky žolíka. S tím se těžko hraje.

V nadcházejícím utkání s Pardubicemi jsme favoritem. Co od zápasu očekáváš?
Bude to zápas jako každý jiný. Nebereme to tak, že hraje druhý s posledním. Z tohoto úhlu pohledu na to nekoukáme. Do zápasů chodíme s tím, že ho chceme urvat a vyhrát za tři body. Víme, že jsou v tabulce dole, ale nic to neznamená. V utkání to pak nemusí být vůbec znát.

14
Jan Košťálek vsítil na ledě Zlína svou čtrnáctou trefu v aktuálním ročníku.

Zápasy ve Zlíně a s Pardubicemi nedělí od sebe ani 24 hodin. Bude těžší regenerace?
Musíme se dát dohromady a nastoupit, jak nejlépe umíme. Samozřejmě pro nás hráče je to trochu něco jiného, jelikož nemáme tolik času na oddech. Musíme se s tím popasovat.

Porážka na Moravě je druhá v řadě. Myslíš, že si tým prochází těžším obdobím?
Někdy to tak chodí. Týmu tam občas spadnou dva, jindy zase čtyři góly. Bohužel to dopadlo takhle. Jestli se prohraje o gól či o dva, nevidím v tom žádný výraznější rozdíl. To nehraje roli.

Nedávno tým posílil finský zadák Ville Koistinen. Může týmu hodně pomoct?
Určitě! Zatím jsme spolu mluvili málo, ale je to super kluk. Na ledě hraje výborně, je vidět, že má za sebou hodně zkušeností. Jsme rádi, že přišel a že nám pomůže.

Zápas nedohrál Milan Jurčina. Jak moc velká je to pro nás ztráta?
Myslím si, že to pocítíme. Je znát, že Milan ve hře chybí. Odehraje spoustu oslabení a trenéři ho nasazují na silné útočné pětky soupeřů. Musíme ho nahradit, i když to nebude jednoduché.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek