5. 2. 2021 Petr Pavlík

Košťálek: Jeden z nejtěžších zápasů sezony

Obránce JAN KOŠŤÁLEK založil ve třetí třetině gólovou listinu, když svou vydařenou střelou od modré čáry překonal vítkovického brankáře. I díky jeho trefě si sparťané odvezli z Vítkovic cenné tři body. „Odehráli jsme velice náročné utkání, řekl bych, že možná vůbec jedno z nejtěžších v sezoně. Byl to velký boj, za výhru jsme rádi,“ komentuje autor dvou kanadských bodů.

Ve Vítkovicích jsme po urputném boji získali tři body. Jak se cítíš po fyzické stránce?
Odehráli jsme velice náročné utkání, řekl bych, že možná vůbec jedno z nejtěžších v sezoně. Hráli jsme výborně v obraně, nedělali jsme zbytečné chyby, které by soupeře posadily na koně. I proto jsme rádi, že se štěstí ve třetí části přiklonilo na naši stranu. Tři body z Vítkovic jsou pro nás velmi cenné.

Proti Vítkovicím to nebylo lehké utkání. Byl na soupeři vidět velký hlad po úspěchu?
Ano. Věděli jsme, že Vítkovicím se úplně nepovedl minulý zápas v Třinci, kdy inkasovaly sedm branek. Proti nám hrály výborně, od začátku až do závěrečných minut to byl obrovský boj. Výhry si moc vážíme.

Ve třetí třetině jsi skóroval velmi povedenou střelou od modré čáry, která nakonec doplachtila až za záda vítkovického gólmana. Bylo ti hned jasné, že kotouč skončil v brance?
Situace v brankovišti byla nepřehledná. Já jsem se snažil vystřelit dobře od modré čáry, abych měl šanci skórovat. Robert Říčka výborně clonil gólmanovi ve výhledu, což ve finále zřejmě hrálo velkou roli. Že kotouč skončil v síti, jsem od modré čáry neviděl, až při reakci Pecháčka jsem zjistil, že to byl gól.

Utkání doprovázel mimo jiné i charitativní projekt O Kapku lepší hokej. Co na něj říkáš?
Je to skvělý projekt. Sparta má i několik svých dobročinných projektů, nikdo z nás tak neměl problém pomoci i v rámci tohoto celoextraligového. Oranžovou páskou jsem si omotal čepel hokejky a možná mi to nakonec přineslo štěstí. Při hře mi to vůbec nevadilo. Hlavní je, že jsme pomohli zpropagovat dobrou věc.

Zanedlouho nás čeká náročný duel proti rozjetým Pardubicím. Jak se připravit?
Nyní trošku zregenerujeme a už zítra se budeme chystat na další zápas. Víme, že Pardubice se v poslední době herně zvedly, nebude to jednoduché. Pokud budeme dodržovat náš systém, věřím, že máme šanci uspět.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek