29. 12. 2019 Daniel Ryl

Konec roku 2019: Sparta přivítá Litvínov

Svěřence Uweho Kruppa čeká poslední utkání v kalendářním roce 2019, když v pondělí 30. prosince od 18:30 hodin přivítají na domácím ledě Litvínov. Pražané se budou muset obejít bez řady zraněných hráčů, ale do zápasu půjdou s pozitivní bilancí, protože Severočechy zdolali už ve čtyřech duelech v řadě.


Spartu trápí marodka, vrací se potrestaný Košťálek

V polovině základní části se naše mužstvo potýká s řadou absencí. I nadále pokračuje rekonvalescence útočníků Marka Kvapila, Jana Buchteleho a Daniela Přibyla, mimo hru je také důrazný obránce Milan Jurčina a od posledního duelu na ledě Hradce Králové jeho defenzivní parťák Petr Kalina s útočníkem Andrejem Kudrnou.

„Je to nepříjemné. Začíná nám chybět trochu víc hráčů, věřím, že se nebude opakovat situace z minulé sezony. Zápasy jsme několikrát dohrávali na tři pětky. Musíme se z toho dostat sami,“ uznal po utkání v Hradci Králové útočník Jiří Smejkal. Do utkání proti Litvínov už by mohl zasáhnout alespoň brankář Matěj Machovský a po třízápasovém trestu bude k dispozici také obránce Jan Košťálek.

Litvínov začal střílet góly a vítězit!

V polovině listopadu byli Severočeši nejhorším týmem soutěže a těžko hledali cestu z krize. V závěru roku ale zabrali, začali střílet góly a z posledních deseti zápasů vyhráli celkem šestkrát. V předešlých pěti zápasech nestačili jen na Plzeň a v pátečním utkání na rozjetý Liberec, který se výhrou 4:3 posunul na první místo tabulky.

„Myslím si, že jsme byli v některých částech zápasu lepším týmem, bohužel na konci jsme měli dlouhou přesilovku a nepodařilo se nám srovnat,“ litoval po vyrovnaném utkání brankář David Honzík. Už poněkolikáté v sezoně musel se spoluhráči skousnout těsnou porážku, přestože byli soupeři důstojným protivníkem. „Hokej, který hrajeme není vůbec špatný, ale ještě nám trošku něco chybí,“ uznal Honzík.

V pondělí se pokusí obrat o body náš tým, ale k tomu bude potřeba zabrat v důležitých aspektech hry. Úspěšnost 13,86 % v přesilových hrách je čtvrtá nejhorší v celé extralize, zato v oslabení jsou Litvínovští přeborníky, protože jejich úspěšnost 83,78 % je třetí nejlepší. A důvodem vzestupu je také forma opor. Nad dvaceti body už jsou Jakub Petružálek (6+19) s Richardem Jarůškem (14+9) a na zmíněnou cifru útočí Viktor Hübl (10+8) s Františkem Lukešem (6+9).

Bilance s Litvínovem? Dvě ubojované výhry a čtyři body

Ačkoliv se Sparta a Litvínov nachází od začátku ročníku na odlišných koncích tabulky, vzájemné zápasy byly velmi vyrovnané. Už v šestém kole na našem ledě Litvínov kousal, dokonce vedl 3:1 a 4:3, přesto se sparťané nevzdali a gólem Miroslava Formana zvítězili 5:4 v prodloužení. Podobný průběh měl také druhý duel na severu Čech.

Sparta v něm dvakrát doháněla ztrátu, pak otočila průběh zápasu, ale po vyrovnání domácích dospělo utkání do nastavení. V něm se svým druhým gólem prosadil útočník Matúš Sukeľ, jenž zařídil Sparta vítězství 4:3 v prodloužení.

Víte, že...

Litvínov dal ve vlastním oslabení už čtyři góly. Stejně jich nastřílela Plzeň a více jich dal pouze Zlín, jenž se v nevýhodném počtu hráčů prosadil šestkrát.

"Na utkání proti Zlínu budeme #VJEDNOMDRESU s naším oficiálním partnerem Bohemia! Přijďte se mrknout na ochozy a můžete si vyzkoušet střelbu na branku nebo fotostěnu a to vše v jednom dresu! P.S. Myslíte, že se do trojdresu vejde i náš maskot Sparťák?"


Tipsport ledová střelba

Společnost Tipsport si pro sparťanské fanoušky připravila speciální soutěž! Tipsport team bude během utkání s Litvínovem střílet do publika pěnové míčky - kdo jej chytí, automaticky získává skvělé ceny. Pozor! Kdo u sebe bude mít navíc zakoupený lístek do Tipsport hokejové tomboly, tištěný tiket nebo tiket vsazený v mobilní aplikaci Tipsport, dostane ještě speciální dárek navíc. Výherce musí být starší 18 let.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek