14. 4. 2021 Daniel Ryl

Kdo s koho! Bitva o finále vyvrcholí v Praze

Svěřenci Miloslava Hořavy a Josefa Jandače jsou blízko historickému zápisu! V úterním šestém semifinále na ledě Liberce vybojovali třetí výhru v řadě, vyrovnal sérii z 0:3 a ve čtvrtek 15. dubna mohou od 17 hodin slavit postup do finále! Těžký souboj proti Severočechům můžete sledovat v přímém přenosu ČT Sport.

Sparťané mají s historickým obratem zkušenosti

V extraligové historii nenajdete žádné mužstvo, které by dokázalo otočit sérii play off poté, co prohrálo první tři zápasy. Nejblíže bylo Znojmo, jehož hokejisté ve čtvrtfinále 2007 smazali třízápasovou ztrátu proti Pardubicím, ale pak prohráli sedmý duel.

A hádejte, kdo stál na jejich střídačce… Ano, Miloslav Hořava! Náš trenér však není jediným pamětníkem významných otoček. V květnu 2010 se o senzační obrat postarala Philadelphie proti Bostonu, jehož dres hájil Vladimír Sobotka.

„Zažil jsem to z druhé strany, dá se to otočit,“ vzpomínal po třetím duelu s Bílými Tygry sparťanský útočník. O čtyři roky později vedlo 3:0 na zápasy pro změnu CSKA Moskva s Ondřejem Němcem v sestavě, ale z postupu se tehdy radoval Petrohrad. Tentokrát mohou všichni tři pamětníci stát na úspěšné straně barikády.

SESTŘIH 6. SEMIFINÁLE NA LEDĚ LIBERCE


Z kabiny Sparty: Věříme si, ale zůstáváme pokorní

Fanoušci mohou prostřednictvím Sparťanské armády a projektu dobitvy.cz prožívat cestu play off společně se sparťany. Euforii a narůstající sebevědomí však sparťané krotí, protože nás ve čtvrtečním rozhodujícím utkání čeká těžká bitva proti kvalitnímu soupeři.

„Chceme hrát jako v posledních zápasech, věříme si, ale zůstáváme pokorní. Musíme tvrdě pracovat, protože nás čeká ještě hodně náročný úkol,“ varoval v rozhovoru po šestém utkání útočník Miroslav Forman.

Nové vydání Sparta Magazinu je v prodeji!

Vychází poslední vydání Sparta Magazinu v této sezoně! Uvnitř najdete zajímavé rozhovory s útočníkem Romanem Horákem či sportovním ředitelem fotbalové Sparty Tomášem Rosickým. Poprvé si můžete přečíst názory majitele našeho klubu Karla Pražáka či poznat život Alexandera Saláka a jeho ženy Michaely. Na co dalšího se můžete těšit se dozvíte ZDE>>>.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek