13. 2. 2022 Petr Pavlík

Kaše: Konečně gól, Hudy nás podržel

DAVID KAŠE v první třetině nás poslal velmi povedenou tečí do vedení, když zaznamenal svou třetí trefu v sezoně. „Jsme rádi, že jsme v Litvínově urvali výhru. Bylo to velmi těžké utkání, rozhodlo se až ve třetí třetině, kdy jsme dali rychlé góly. Hráli jsme trpělivě, Hudy nás výborně podržel,“ ocenil výkon brankáře Júliuse Hudáčka, který vychytal první čisté konto ve sparťanském dresu.

Výhrou v Litvínově jsme zvítězili podruhé v řadě. Jak chutná vysoké vítězství?
Moc! Je to super pocit. Jsme rádi, že jsme v Litvínově urvali výhru. Bylo to velmi těžké utkání, rozhodlo se až ve třetí třetině, kdy jsme dali rychlé góly. Soupeř si vypracoval několik šancí, my naopak hráli trpělivě a došli si pro další cenné tři body. Hudy nás výborně podržel.

Jak moc si váží své první vychytané nuly ve Spartě?
Je to pro něj parádní zážitek. Chytal poprvé ve sparťanské brance od začátku utkání, čisté konto mu pomůže směrem do dalších zápasů. Na druhou stranu je jedno, kdo bude chytat. Oběma gólmanům musíme pomáhat co nejvíc. V Litvínově jsme plnili pokyny na sto procent. I díky tomu jsme neinkasovali a vyhráli s čistým kontem v zádech.

Bylo znát, že Litvínov bojuje v současné situaci o každý bod?
Těžko říct. Někdo z týmů je v tabulce nahoře a jiné týmy zase dole. My se soustředíme hlavně sami na sebe, jelikož víme, že to není úplně stoprocentní podle našich představ. Tři body jsou pro nás skvělé, teď už se ale pomalu musíme začít koncentrovat na další zápas.

V první třetině jsi povedenou tečí usměrnil kotouč do sítě, na gól jsi čekal dlouhou dobu. Byla to velká úleva?
Určitě jsem rád, že to tam konečně spadlo. Momentálně se střelecky trochu trápím. Nikdy jsem extra střelcem nebyl, jsem rád, že jsem se konečně prosadil. Teď trošku hraju jiný styl, snažím se co nejvíce tlačit do branky, abych byl připravený dorážet puky.

Co bylo v utkání na ledě Litvínova důležité?
Určitě to, že jsme se dostali jako první do vedení. Zavřeli jsme hru ve středním pásmu a rychle přešli do útoku. Šli jsme dopředu a skórovali v rychlém protiútoku. Po celou dobu zápasu jsme hráli to, co jsme chtěli. Myslím si, že jsme zaslouženě vyhráli.

Nyní nás čeká Plzeň, další těžký soupeř. Jak se připravit?
V Litvínově jsme nechtěli zbytečně létat ze strany na stranu, bylo pro nás důležité hrát trochu chytře. Zpočátku jsme čekali na jejich chyby, což se vyplatilo. Musíme se od našeho výkonu odrazit dál. Proti Plzni nás rozhodně nečeká nic jednoduchého, musíme jít postupně dál. Věřím, že zopakujeme povedené výkony z posledních zápasů a uspějeme.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek