15. 10. 2021 Daniel Ryl

Kapitán Sobotka: S příspěvkem do kasy počítám!

Do Zlína odjeli sparťané bez zkušených útočníků Michala Řepíka s Romanem Horákem. Céčko na dresu tak poprvé nosil VLADIMÍR SOBOTKA, který v nové roli přispěl k zisku tří bodů vítězným gólem a jednou asistencí. "Cítil jsem určitou zodpovědnost to vzít na sebe. S příspěvkem do kasy počítám," usmíval se po vyrovnané vítězné bitvě proti Beranům.

Zlomil vyrovnané utkání náš třetí gól, po které jsme odskočili na rozdíl dvou tref?
Řekl bych, že asi jo. Z naší strany to nebyl optimální výkon, ale jsme rádi za vítězství, pro které jsme do Zlína jeli. V první třetině nám několikrát ujeli do přečíslení, což by se stávat nemělo. Sedneme si nad tím, podíváme se na chyby a do příště je napravíme.

Zlín rozhodně nepůsobil jako poslední tým tabulky, souhlasíš?
Každý ví, že se proti Zlínu hraje špatně, navíc u nich doma. Kdyby srovnali, nebo nám dokonce odskočili, hrálo by se proti nim špatně. Dobře brání a věděli jsme, že když je podceníme, prohrajeme.

Jde na týmové pohodově znát jistota, že nás brankář podrží, ať jde do branky Kuba nebo Saša?
Rozhodně, oba dva jsou skvělí gólmani! Od začátku sezony nás drží i v situacích, kdy jim moc nepomáháme, takže se na ně spoléháme.


Přišlo mi, že jste oproti předešlým zápasům přímočařejší, tlačíte se do branky a hru zjednodušujete. Je to záměr, jak prolomit občasné trápení v koncovce?
Tlačíme se více do branky a snažíme se tím hru zjednodušit. Nesnažíme se hrát profesorsky, chceme podržet puk a hrát s klidem. Chybí nám v koncové nahrávce, ve které občas panikaříme. Na přesilovce jsou kluci, kteří samozřejmě chtějí dát gól nebo finální přihrávku.

Vůbec poprvé jsi měl kapitánské céčko, ačkoliv ti ho spoluhráči nabízeli už v přípravě. Čeká tě o to vyšší příspěvek do týmové kasy?
Počítám s tím! (usmívá se) V přípravě v uvozovkách o nic nejde, teď jsem cítil určitou zodpovědnost vzít to na sebe. Jsem rád, že jsme při mé premiéře vyhráli.

Jak se ti jako kapitánovi zamlouvá další povedený výkon mladších spoluhráčů?
Určitě nejsou do počtu. Technicky i pohybově hrají výborně, hrají dobře dozadu a pomáhají nám, jak můžou.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek