23. 2. 2018 HC Sparta

Jiří Černoch: Musíme dávat ošklivé góly

Olympijská přestávka končí a Sparta zakončila přípravu na klíčový závěr základní části Tipsport extraligy utkáním s německými Ice Tigers. Po domácí výhře nad Dynamem Moskva zavítala do Norimberku, kde i přes dobrý výkon a střeleckou převahu prohrála 1:3. Na ledě druhého týmu německé DEL padla i kvůli špatnému vstupu do zápasu, v němž sparťané dvakrát inkasovali během úvodních 131 vteřin. „Jsem rád, že se to stalo dneska a nestane se to v extralize,“ věří útočník JIŘÍ ČERNOCH, autor jediného gólu Pražanů.

Jirko, začnu tím nepovedeným začátkem, kdy na vás Norimberk vlétl a dvakrát rychle udeřil. Projevila se na vás v úvodu zápasu náročná příprava, nebo čím to bylo?
Těžko říct. Zápasy po takové cestě jsou vždycky těžké, ale nemyslím si, že bychom byli hlavami v autobuse. Prostě se to stalo, asi se to může stát i v domácím zápase. Byl to prostě špatný začátek, ale já jsem rád, že se to stalo dneska a nestane se to v extralize.

V dalším průběhu zápasu už jste se výrazně zlepšili a soupeře i přestříleli. Můžete být tedy s výkonem i přes porážku spokojeni?
Určitě ano. První třetina byla z naší strany nijaká, ale od druhé třetiny jsme začali zápas kontrolovat a hráli jsme mnohem lépe. Myslím si, že jsme z toho nakonec udělali dobrý zápas.

I přes řadu střeleckých příležitostí jste skórovali pouze jednou. Je právě koncovka tím, co musíte v posledních zápasech zlepšit, abyste v souboji o play off uspěli?
My těch gólů letos moc nedáváme, i když se snažíme všechno střílet a tlačit do branky. Já věřím, že se to k nám obrátí a začneme dávat i ošklivé góly, které ty zápasy rozhodují.

Norimberk se prezentoval tvrdým kanadským stylem. Bylo to něco podobného, co lze čekat od Olomouce či Zlína?
Věděli jsme, že jsou v německé lize na druhém místě a čeká nás kvalitní utkání. Oni hrají velmi dobře střední pásmo, což dobře hrají také Olomouc a Zlín. Věděli jsme, co chceme hrát, a určitě nám hodně pomůže, že jsme se na to připravili. I ten jejich kanadský styl, je to trošku jiný hokej. I rozhodčí tady chtějí, aby hra plynula, což je jedině dobře. Byl to dobrý zápas se vším všudy.

Na rozhodčí jsem se chtěl zeptat, protože během zápasu jste se za nimi několikrát otáčeli, ale oni nevylučovali. Lišil se jejich styl oproti extraligovým rozhodčím i v něčem jiném?
Určitě, bylo to hezky vidět i při malinkých ofsajdech, které pouštěli na obě strany. Nikdo nemůže říct půl slova, pro hokej je to jenom dobře a v zápasech není tolik přerušení.

Sparta hraje v posledních letech proti zahraničním soupeřům často. Berete to jako zpestření sezony a trošku něco jiného, než hrát proti stejným soupeřům z Česka?
Zahraniční soupeři jsou lepší, okusíte jiný styl a vypadnete ze stereotypu. Hlavně v létě, kdy trénujete a máte těžké tréninky, tak jste rád, že vypadnete někam ven. Mě takové zápasy hrozně baví, přijde mi, že se mi proti zahraničním soupeřům hraje i lépe.

Během olympijské přestávky jste odletěli na soustředění do Kataru a odehráli jste dva kvalitní přátelské zápasy. Jaká to pro vás byla zkušenost?
Musím to hodnotit pozitivně. Moc jsem nevěděl, co od takového soustředění čekat, protože jsem nikdy během zimy v teple nebyl. Trochu jsme vyčistili hlavy, měli jsme dvoufázové tréninky a připravovali jsme se na důležitý konec sezony. Po návratu domů jsme měli týdenní blok tréninků, odehráli jsme super zápas proti Dynamu a po dalším bloku tréninků jsme měli další parádní zápas v Norimberku. Doufám, že se to v závěru sezony projeví a minimálně předkolo play off dopadne.

Vám se před olympijskou přestávkou střelecky dařilo a prosadil jste se i proti Norimberku. To musí před nejdůležitějšími zápasy sezony povzbudit, nebo ne?
Každý gól vás nakopne. Já jsem i přes porážku rád, že jsem ho dal a doufám, že si to přenesu i do extraligy.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek