31. 1. 2017 Jakub Borovský, Klára Petrásková

Hráli jsme jako tým, těšilo Filipa Novotného

Po pěti zápasech zase naskočil do utkání Tipsport extraligy od první minuty a předvedl skvělý výkon. FILIP NOVOTNÝ čelil v duelu proti Hradci třiceti čtyřem střelám, z nichž inkasoval pouze jedinkrát a velmi se zasloužil o další tříbodové vítězství pražského celku. "Kluci mi pomohli a nějakými zákroky jsem je podržel i já, byla to taková vzájemná spolupráce celého týmu," těšilo sparťanského gólmana po zápase.

Úspěšnost jeho zákroků v utkání proti Hradci Králové přesáhla úctyhodných 97 %, přesto Novotný spíše než svůj výkon chválil po výhře 2:1 spoluhráče. "Hráli jsme jako tým, poslední dobou hrajeme dobře. Kluci mi pomohli a nějakými zákroky jsem je podržel i já, byla to taková vzájemný spolupráce celého týmu, a proto jsme vyhráli," zhodnotil sparťanský brankář.

V utkání inkasoval hned v šesté minutě, když za jeho záda prošla střela Rudolfa Červeného. Od té doby ale působil jistě a zlikvidoval všechny pokusy soupeře. Zajisté tak potěšil i trenéry, kteří ho do zápasu poslali. "Trenér mi o tom řekl den dopředu. Celý týden jsem se cítil na tréninku dobře a šel jsem do toho s tím, že chci vyhrát."

33

Skvělých třiatřicet zákroků si v úterním utkání připsal Filip Novotný.

Nejkritičtější byla podle Novotného druhá třetina, kdy na sparťanského gólmana letělo hned šestnáct projektilů. "Posledních šest minut druhé třetiny to bylo dost otevřené, nějak jsme to ale uhráli a šli jsme do poslední dvacetiminutovky za stavu 1:1, to bylo důležité," těšilo sparťanského gólmana, který se ve druhém dějství parádně vytáhl proti samostatnému úniku Jaroslava Bednáře. "Vím, že Jarda Bednář je výborný hráč, umí skvěle nájezdy. Tušil jsem, že pojede asi tu svoji kličku a strhne to nahoru na lapačku. Říkal jsem si, že mi nic jiného nezbude než mu to si lehnout a vypíchnout mu puk, což se mi nakonec povedlo," popsal důležitý zákrok.

Díky gólu Briana Ihnačáka sparťané vezou z Hradce tříbodové vítězství. Další utkání mají už v pátek s Olomoucí. A ani další program nebude snadný, v neděli hrají Chomutovem a příští úterý je čeká finále CHL ve Švédsku. "My jsme ale dobře připravení a možná je lepší, když víc hrajeme, než trénujeme," našel Novotný na náročnějším programu hlavně pozitiva. 

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek