19. 3. 2022 Jakub Houžvička

Forman: Fanoušci jsou pro nás lajna navíc

Stejně jako jeho spoluhráči také Miroslav Forman již netrpělivě vyhlíží pondělní start čtvrtfinálové série s Libercem. „Jsem v takovém módu, že prostě věřím tomu, že budeme vyhrávat a potvrdíme výkony, které jsme předváděli na konci základní části,“ neskrývá sebevědomí nabyté zejména silným závěrem ročníku jednatřicetiletý útočník.

Mezi posledním zápasem základní části a pondělním utkáním probíhá třináctidenní pauza, jak délku tohoto období vnímáš?
Myslím si, že je pro nás úplně ideální, konec základní části byl náročný, hráli jsme každou chvíli, i proto nám to přišlo vhod. Odpočinuli jsme si, dobře potrénovali a nyní jsme připraveni.

Vnímal jsi to tak, že jsi odpočinek již potřeboval?
Potřeboval, na druhou stranu mě již svrběly nohy a ruce, když jsem po třídenní pauze přišel na zimák.

Natěšení je tím pádem předpokládám obrovské.
Určitě.

Čeká vás Liberec. Co říkáš na staronového soupeře?
Máme jim co vracet, ale já jsem na druhou stranu vůbec neřešil, koho dostaneme, jsem v takovém módu, že věřím, že jednoduše budeme vyhrávat a potvrdíme výkony, které jsme předváděli na konci základní části. Moc se na to těším.

Motivace je již sama o sobě obrovská, není v tomto případě ale ještě o kousek dál, tím, že hrajete právě s Libercem?
Motivace je pořád stejná, všechny týmy jsou výborné, není to dáno tím, že se jedná právě o Liberec. Naopak si na přemotivovanost musíme dávat pozor.

Probíhá už tvá dvanáctá sezóna na Spartě. Dá se aktuální tým srovnat s těmi nejsilnějšími, ve kterých jsi hrával?
Určitě je jeden z nejsilnějších. Vyjma dvou tří let zpátky, kdy jsme skončili již v předkole, tu týmy ale vždycky byly velmi silné, takže těžko porovnávat. Všichni by chtěli, abychom mluvili o titulu. My se ale soustředíme vždy jen na nejbližší zápas. Teď na pondělní čtvrtfinále.

Ještě sedm týdnů zpět jste byli desátí s náskokem pouhých šesti bodů na třinácté místo. Věřil jsi i tehdy, že se dostaneme do první čtyřky?
Jak už říkal v jiném rozhovoru Filip Chlapík, vůbec jsme si to nepřipouštěli a na spodek tabulky nehleděli. Já osobně jsem stále pouze řešil, kolik bodů ztrácíme na první čtyřku a věřil síle našeho týmu, že se do první čtyřky dostaneme. Když se na to kouknu zpětně, kolik bodů jsme poztráceli a nebyla forma, tak nám nejspíše nikdo nevěřil, my v kabině jsme si ale věřili stále.


Jsi rád, že do ochozů konečně opět budou moct přijít diváci?
Přijde mi to s nimi jako zcela jiný sport, poslední rok byl bez těch diváků šílený. Bude to něco úplně jiného, strašně se těším na to, až fanoušci zaplní halu a společně si to tady užijeme.

Playoff toto ještě umocňuje.
Přesně tak, je to velký rozdíl.

S Libercem máme letos pozitivní bilanci. Mluvili jste o tom v kabině?
Ne. Je to jiná soutěž, já jsem upřímně ani nevěděl, jakou s nimi máme bilanci. Vím, že jsme je naposledy porazili. Minulé vzájemné zápasy či série v předešlých letech vůbec řešit nebudeme, maximálně si na nich rozebereme hru soupeře. Jinak se budeme soustředit pouze sami na sebe.

Pomůže vám zaplněná O2 arena?
Já doufám že ano, všichni víme jaké to je, když přijde plná hala a začne bouřit již před zápasem. Diváci jsou pro nás takovou jednou lajnou navíc, věřím, že i oni nám pomohou.

Jak důležité bude dle tebe zvládnout první třetinu celé série? Soupeř je přeci jen rozehraný z předkola, vy jste teď relativně dlouhou dobu stáli.
Každá třetina bude důležitá, věřím, že jsme již připraveni na ten playoff hokej. I na trénincích je to vidět, do soubojů chodíme naplno, na všech je připravenost znát. Věřím, že to pro nás nebude problém.

Vědí již trenéři složení formací, ve kterém nastoupíte?
To je otázka spíše na ně, nějak nyní trénujeme, jestli to takhle bude do zápasu, se ještě uvidí.

Budeš si nechávat narůst vousy? Filip Chlapík se týden neholí a zatím to na něm není poznat.
(smích) Tak mně to neroste vůbec, o to to mám jednodušší.

Filip Chlapík má také dost bláznivý účes, takzvaný mullet. O tom jsi neuvažoval?
Chlápa vypadá šíleně, v kabině dostal přezdívku Joe Špína podle jednoho filmu. (smích) Přemýšlím, že něco vytvořím, ale rozhodně ne to, co tam má on. To je velká divočina.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek