27. 2. 2023 Daniel Ryl

Do Prahy přijede oslabená Olomouc

Závěrečný týden základní části zahájíme v úterý 28. února od 18:30 hodin proti marodkou okleštěné Olomouci. V případě, že na výročí klubového rekordu zvítězíme za tři body, můžeme se posunout na druhé místo před Vítkovice. Náš tým má ale z oslabeného soupeře respekt, jelikož jsme s ním už dvakrát v sezoně prohráli.

Bezhotovostní O2 arena pokračuje i proti Olomouci

Také proti Olomouci se společnost Bestsport, majitel a provozovatel O2 areny, společně s naším klubem a partnerskou společností Mastercard rozhodla, že bude v aréně možné platit pouze platební kartou, nikoliv hotovostí. Změna platí nejen pro občerstvení, ale pro všechny kiosky v celé aréně.

Marodka, trápení a propad tabulkou

Olomouc patřila do konce roku mezi největší překvapení soutěže, když se držela v elitní čtyřce. Mora však v novém kalendářním roce vyhrála jen pětkrát, a to z posledních osmnácti duelů! Moravané stále neuspěli dvakrát za sebou, přičemž v posledních zápasech proti Hradci Králové a na ledě Komety Brno ani jednou neskórovali.

Nutno říct, že Hanáci doplatili zejména na rozsáhlou marodku. V posledním utkání na jihu Moravy jim chybělo až devět hráčů základní sestavy. I tak zůstává Olomouc nejslušnějším týmem soutěže, jenže když už přijde trest, je zle. V oslabení je s úspěšností 75,32 % nejhorší ze všech.

Na Hanáky pozor!

S Moravany máme v aktuálním ročníku nevyřešené účty. Před Vánoci jsme sice vybojovali na ledě soupeře hubenou výhru 1:0, ale na konci října jsme doma ztratili dvougólový náskok a prohráli 2:5. Gólově jsme navíc vyhořeli také o měsíc dříve, kdy jsme v Olomouci ani jednou neskórovali a nakonec si odvezli porážku 0:4.

V den zápasu...

V úterý uplyne devět let od pátku 28. února 2014, kdy jsme se představili na ledě Vítkovic. Vítězstvím 5:4 jsme vytvořili nový klubový rekord v počtu bodů po základní části! I díky gólů a dvěma asistencím Honzy Buchteleho jsme se dostali na metu 109 bodů, čímž jsme o dva body překonali sezonu 2011/2012 a nakonec jsme ovládli celou základní část.

Věděli jste, že...

Útočník David Kaše útočí na osobní milník! Vůbec poprvé v extraligové kariéře může skórovat potřetí v řadě, což se mu doposud nepodařilo. Na podzim 2020 skóroval v dresu Karlových Varů dvakrát za sebou, stejně jako o tři roky dříve v Chomutově, ale tím jeho série skončila. Vsaďte si na gól sparťanského útočníka u našeho generálního partnera Fortuny.

VIP ZÁŽITEK: DO SKYBOXU S LEGENDOU

Pozvedněte zážitek z hokejového utkání na legendární úroveň a užijte si s přáteli, kolegy či obchodními partnery úžasnou atmosféru play off. V rámci speciálního balíčku nabitého hokejovými emocemi si můžete užít luxus skyboxového patra po boku sparťanské ikony Jana Gusty Havla.

Na domácí utkání, které nás čekají v play off jsme si pro vás připravili speciální možnost pronájmu celého skyboxu. Exkluzivní místa vám bude držet sparťanská ikona z řad našeho Klubu legend, která s vámi stráví jednu třetinu zápasu. Můžete s ním diskutovat vývoj hry nebo se ptát na zajímavosti ze zákulisí profesionálního hokeje.

>>>CHCI PROŽÍT ZÁPAS PLAY OFF S LEGENDOU<<<

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek