3. 3. 2021 Marek Táborský

Čtyři hráči prodloužili kontrakt ve Spartě

Do příštích sezon s námi vykročí i kvarteto stálic z aktuálního kádru. Nové kontrakty totiž ve Spartě podepsali obránci Martin Jandus, David Němeček, Milan Jurčina a útočník David Dvořáček.

Sparťanský odchovanec Martin Jandus se naplno prosadil do kádru A-týmu a je jasně první v extralize ve statistice plus mínus. "Ve třiadvaceti letech si vybojoval své pevné místo v sestavě, navíc u Martina očekáváme další hokejový růst," říká sportovní manažer Jaroslav Hlinka. "Jsem ve Spartě moc spokojený, je to můj druhý domov. Pohání mě motivace zažít ve Spartě velký úspěch," říká nadějný bek.

Pokračovat v našem klubu bude i reprezentační obránce David Němeček, jedna z posil aktuální sezony. Ač o něj měly zájem další extraligové i zahraniční kluby, rozhodl se setrvat ve Spartě. "David s námi podepsal kontrakt na další dvě sezony. Angažmá ve Spartě mu výborně sedlo jak po herní, tak i lidské stránce, skvěle zapadl. Jsme rádi, že se stal jedním ze základních kamenů naší obrany," komentuje další příchod sportovní ředitel Petr Ton. "Sparta je výborná organizace, ve které mám prostor a příležitost se neustále zlepšovat a růst. Jsem rád, že i nadále budu oblékat dres Sparty," má jasno David Němeček.

Dalším odchovancem, který se rozhodl pokračovat ve svém klubu, je útočník David Dvořáček. Rychlonohý forvard nastoupil ve sparťanském dresu už v šesté sezoně v řadě, letos ale odehrál nejvyšší počet zápasů, a to sedmatřicet. "David je neskutečný dříč, který si tvrdou prací odmakal i svou pozici v týmu. Nikdy nic neošidí, je na něj spolehnutí," konstatuje Jaroslav Hlinka. "Pokračovat v tak ambiciózním týmu jako je Sparta? Pro mě to byla jasná volba. Jsem tady maximálně spokojený a moc mě těší, že má o mě klub i nadále zájem," říká David Dvořáček.

Do třetí sezony ve Spartě vstoupí také urostlý Milan Jurčina. Dobrá duše sparťanské kabiny prodloužila kontrakt o další rok. "Milan je skvělým mentorem pro naše mladé hráče, umí motivovat i uklidnit spoluhráče v důležitých fázích sezony. Nejde ale pouze o jeho zkušenosti, Milan je na ledě stále neuvěřitelně platný," dodává Petr Ton. "Mám možnost hrát v jedné z nejlepších organizací v Evropě. Ve Spartě se navíc vždy hrálo a hraje o nejvyšší cíle. Jsem tu velice spokojený, dohodli jsme se hodně rychle," upřesňuje Milan Jurčina.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek