23. 8. 2020 Daniel Ryl

Čtvrtfinále poháru začneme v Liberci!

Už jde do tuhého! Sparta ovládla základní skupinu Generali Česká Cupu, po které ji čeká čtvrtfinále play-off proti Liberci. Svěřenci Miloslava Hořavy a Josefa Jandače odstartují dvojutkání o účast mezi nejlepší čtyřkou v pondělí 24. srpna od 18:00 hodin na ledě Bílých Tygrů. Odveta čeká naše mužstvo ve středu na ledě holešovické Tipsport areny.

Zajistěte si vstupenky na domácí utkání!

Permanentkáři si mohou o bezplatné vstupenky zažádat od soboty 22. srpna na e-mailové adrese predprodej@hcsparta.cz - do zprávy zadejte jméno držitele permanentky a své usazení v O2 areně. Budeme se snažit vybrat pro vás místa odpovídající vaší kategorii.

On-line prodej pro ostatní fanoušky startuje v pondělí 24.8. v 10:00 hodin. Cena vstupenek je jednotná - 200 Kč.

Bílí Tygři ve skupině: drama a druhé místo

Severočeši zahájili skupinovou fázi dvěma triumfy za celkových pět bodů, ale pak nebodovali v Mladé Boleslavi ani proti Litvínovu. Chuť si však spravili v odvetě na ledě Vervy, kde zvítězili 4:3 po samostatných nájezdech, a když následně porazili Karlovy Vary 1:0, došlo ve skupině B na velmi zajímavou situaci. Litvínov, Liberec i třetí Karlovy Vary měly shodně deset bodů.

O postupujícím tak rozhodla mini tabulka vzájemných zápasů, která posunula do čela Vervu a druhé místo přisoudila Bílým Tygrům. "Proti Varům to byl ubojovaný zápas s hodně zákroky od gólmana (Petr Kváči), který nás držel nad vodou. My jsme to vepředu urvali, naštěstí stačil ten jeden gól," řekl autor vítězné trefy Tomáš Filippi, se kterým si bude muset tentokrát poradit naše defenziva.

Košťálek: Čeká nás náročná série

Fanoušci se tak mohou těšit na atraktivní souboj, protože bitvy proti Bílým Tygrům patří už tradičně mezi nejzajímavější extraligové zápasy. "Bude to velmi zajímavá série, věřím, že se nám podaří postoupit. Těším se moc, budeme makat naplno," řekl po utkání s Kladnem zastupující kapitán Jan Košťálek.

Sparta musí v cestě za postupem zvládnout podobnou cestu, jakou nabízí vyřazovací část Champions Hockey League. V případě rovnosti výsledků postoupí mužstvo, které nastřílí více branek. Základní kámen úspěchu musí sparťané položit už v pondělí pod Ještědem.

Víte, že...

Na ledě Bílých Tygrů se našemu týmu nehraje v posledních letech příliš dobře. Od roku 2017 zde prohrál sedm z posledních osmi zápasů, i proto je na čase vylepšit nepříznivou bilanci už v pondělním utkání!


AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek