8. 3. 2022 Petr Pavlík

Chlapík: Zápas jsem si užil, fanoušci byli skvělí!

FILIP CHLAPÍK zaznamenal v utkání proti Kladnu celkem tři kanadské body, když výraznou měrou řídil svůj tým za další výhrou. I díky nejproduktivnějšímu muži základní části extraligy sparťané zvítězili v charitativním utkání na pomoc Ukrajině 4:1. „Bylo to super utkání. Lidé z vedení a managementu klubu odvedli skvělou práci. Jsem moc rád, že jsme hráli v největší aréně v republice, a že přišlo tolik fanoušků. Vybrali jsme pro Ukrajinu přes tři miliony korun, což je opravdu fantastické,“ ocenil talentovaný útočník.

Se sedmdesáti body jsi nejproduktivnější hráč extraligy. Jak se cítíš?
Určitě je pro mě velmi příjemné, když se dokážu prosadit. Jsem rád, že jsem už tolikrát dokázal bodovat. Záleží mi ale hlavně na tom, abych hrál dobře. A hlavně, že hraje dobře celý náš tým. Množství získaných bodů vnímám jako odměnu za tvrdou práci.

VSTUPENKY NA ČTVRTFINÁLE

Odehráli jsme náročné utkání před skvělou diváckou kulisou. Jak sis užil celý večer?
Bylo to super utkání. Je důležité, že jsme v předchozích zápasech zvládli vybojovat čtyřku. O to víc jsme si mohli tento zápas užít. Výhrou s Kladnem jsme si zároveň zvedli sebevědomí před play off. I kvůli fanouškům jsme chtěli vyhrát.

Přípravy na celou akci probíhaly hodně narychlo. Co říkáš na zorganizování nevšedního zápasu?
Lidé z vedení a managementu klubu odvedli skvělou práci. Jsem moc rád, že jsme hráli v největší aréně v republice, a že přišlo tolik fanoušků. Vybrali jsme pro Ukrajinu přes tři miliony korun, což je opravdu fantastické. Celé zorganizování akce od obou soupeřů bylo výborné.

Utkání doprovázela skvělá atmosféra, fanoušci dorazili v hojném počtu. Co říkáš na jejich podporu?
Divácká kulisa byla perfektní. Je pro nás vždycky příjemnější, když na zápas dorazí co nejvíc fanoušků. Atmosféra byla skvělá, fanoušci jsou bezvadní. Hrát bez diváků je o ničem. Když přijde na zápas skoro patnáct tisíc lidí, je to hned znát. Podobné zápasy si užíváme, už se nemůžeme dočkat play off.

Nyní vás čeká od prvního zápasu v play off delší pauza. Jaký máte program?
Všichni si od hokeje chvíli odpočineme a pak se vrhneme do příprav. Budeme makat, abychom byli stoprocentně připravení. Na druhou stranu je fakt, že nějakých čtrnáct dní bez ostrého zápasu také není ideální. Věřím, že se s programem popasujeme co nejlépe.

Koho si přeješ za soupeře do play off?
Přiznám se, že mi je to celkem jedno. Pokud chceme vyhrát titul, musíme porazit každého.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek