2. 1. 2022 Petr Pavlík

Chlapík: Skvělý zápas, pauza nám pomohla

FILIP CHLAPÍK v průběhu první třetiny obstaral třetí sparťanskou trefu, když ujel soupeřově obraně a povedeným způsobem zakončil svůj samostatný únik. I díky jeho gólu sparťané porazili Boleslav vysoko 7:0. „Po dlouhé době jsme sehráli opravdu povedený zápas po všech stránkách,“ libuje si nejproduktivnější hráč Pražanů.

Máme za sebou úspěšný vstup do nového roku, ve kterém jsme deklasovali Mladou Boleslav sedmi góly. Co říkáš na výkon celého týmu?
Po dlouhé době jsme sehráli opravdu povedený zápas po všech stránkách. Hráli jsme týmově, zkrátka jsme bojovali jako jeden tým. Během přestávky jsme si vyříkali některé věci. Na druhou stranu jeden zápas úspěch nedělá. Musíme pokračovat ve svých výkonech, abychom byli úspěšní.

Na soupeře jsme vlétli už od prvních minut. Může za to právě neplánová přestávka vinou zrušeného Spengler Cupu?
Myslím si, že nám hodně pomohla. Trochu jsme si oddechli. Nikdo v týmu nebyl s celkovými výkony spokojený. Řekli jsme si pár věcí a nyní jsme se herně zvedli. Tímto zápasem ale rozhodně nic nekončí. Proti Boleslavi jsme vstřelili hodně gólů, je ale důležité, že Saša vychytal čisté konto. Konečně jsme hráli dobře v defenzivě.

Věříš, že nám čisté konto pomůže nabrat ještě větší sebevědomí do dalších zápasů?
Určitě. Myslím si, že vychytaná nula je super jak pro Sašu, tak hlavně pro celý tým. Saša chytá od začátku sezony výborně, my jsme mu bohužel v předchozích zápasech v brankovišti moc nepomáhali. Teď jsme bránili velmi dobře, navíc Saša chytil i některé tutovky ze strany soupeře. Věřím, že nás dobrá práce v defenzivě posune dopředu.

Ve druhé třetině hrál soupeř dlouhou početní výhodu, kterou však neproměnil. Byl tohle klíčový moment zápasu?
Asi ano. Když vedete 2:0 a hrajete oslabení, potřebujete ho ubránit, aby se soupeř nedostal zpět do hry. Zažili jsme si podobné chvíle, když jsme byli v opačné pozici. Proti Boleslavi žila celá střídačka, každý hrál za druhého. Soupeře jsme v dalších minutách už skoro k ničemu nepustili.

V průběhu utkání ses účastnil i ostré bitky. Jak se seběhla celá situace?
Soupeř mě nejprve dohrál a pak už ze situace vyplynula rvačka. Už předtím jsem soupeři říkal, že se rvačky nebojím. Některé jsem absolvoval i v Americe. Jako tým jsme ji potřebovali, určitě nás nakopla směrem do dalšího průběhu utkání.

Jak moc tě mrzí naše neúčast na Spenglerově poháru, který byl na poslední chvíli zrušen?
Moc jsem se do Švýcarska těšil. Kluci říkali, že prostředí je fantastické. Na druhou stranu mě ale potěšilo, že jsem mohl strávit vánoční svátky se svou rodinou.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek