11. 4. 2022 Daniel Ryl

Chlapík: S tímhle týmem cítíme velkou šanci

V semifinále play off proti Motoru byl útočník Filip Chlapík klíčovým strůjcem postupu, když v pátém utkání zapsal gól s asistencí. "Zažívám poprvé, aby byl tým nastavený, že zápas prostě urve. I kdybychom šli do prodloužení, hráli bychom s nimi klidně do tří do rána," potěšilo autora pěti semifinálových gólů a dvou asistencí.

Jak hodnotíš vítězné páté semifinále?
Těžký zápas, protože Motor hrál fakt dobře. Naši kluci na oslabení odvedli skvělou práci, trestů jsme měli fakt hodně.

Sám jsi měl na konci druhé třetiny čtyřminutový trest, bylo ubráněné oslabení klíčové?
Myslím, že kvůli tomuto oslabení jsme vyhráli celý zápas. Přesilovky dělají rozdíl, protože skórovat při hře pět na pět je v play off těžké. Hudy s klukama odvedli skvělou práci, Motor měl málo šancí. Tímhle jsme si výhru zasloužili, ale musíme být ve finále ještě lepší.

Byl jsi blízko i druhému gólu, ale tváří v tvář Hrachovinovi ti klička mezi nohy nevyšla. Snažíš se ji zkoušet častěji?
(usmívá se) Vyplynula ze situace. Byl jsem blízko gólmanovi, takže mi přišlo, že jediná šance byla klička mezi nohama. Když jsem koukal na opakovačku, tak kdybych puk více zvedl, asi by tam šel.

Ve vzduchu viselo prodloužení, vzpomněli jste si na zápas s Libercem?
Musím říct, že zažívám poprvé, aby byl tým nastavený, že zápas prostě urve. I kdybychom šli do prodloužení, hráli bychom s nimi klidně do tří do rána. Vůbec jsme si nepřipouštěli, že bychom museli do prodloužení nebo Budějovic, chtěli jsme vyhrát a sérii ukončit.

České Budějovice však byly více než důstojným soupeřem, souhlasíš?
Obrovský respekt. Na papíře nemají možná tak silný tým, ale oni hráli velmi dobře. Velký respekt klukům, že sérii takhle zvládli a síly jim neubývaly. Zasloužené třetí místo, hráli fakt dobře!

I přes obrovskou kvalitu dokážeme hrát i zodpovědný defenzivní hokej, je to ukázka síly týmu?
Souhlasím, máme všechno! Můžeme dávat hezké góly, můžeme bránit. Motor také dobře bránil, moc šancí jsme neměli, ale i my jsme je dokázali ubránit. Byl to základ našeho vítězství.

Cítíš z týmu velkou touhu na úspěch?
S týmem, který máme, cítíme velkou šanci. Není to jen o klucích, kteří jsou ve Spartě delší dobu. Každý chce vyhrávat, což byl jeden z důvodů, proč jsem sem šel - vyhrát pro Spartu titul po takové době. Jsme ve finále, může se stát cokoliv, protože na sebe narazí dva top týmy z extraligy.

Bude série s Třincem jiná?
Těžko říct. Mají výbornou obranu, těžko se mi to hodnotí. Myslím si, že nás čeká finále, jak má být. Věřím, že s dobrým koncem pro nás.

Budou klíčoví diváci, kteří byli i v semifinále skvělí?
Hokej s lidmi je o něčem jiném. Když hrajete doma, kde vás fanoušci ženou dopředu, je to příjemné. Domácí prostředí je velká výhoda a věřím, že si najdou cestu i na finále.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila

Kouč juniorů Netík: Těší mě, jak kluci rostli