10. 9. 2021 Marek Táborský

Chlapík: S Erikem a Davidem si dobře rozumíme

Do nové sezony vstoupí Sparta se zbrusu novým druhým útokem ve složení Erik Thorell – David Kaše – Filip Chlapík. Poslední jmenovaný však není ve Spartě nováčkem. „Ve Spartě jsem vyrůstal a navíc si tu mohl zahrát v minulé sezoně, i když pouze tři zápasy,“ vzpomíná čtyřiadvacetiletý forvard.

Jak ti vyhovuje spolupráce s Davidem Kašem a Erikem Thorellem?
Moc. S Davidem se známe asi od patnácti let a Erik je výborný kluk. Oba jsou velice kvalitní hráči. Sedí nám to, i když jsme spolu všichni odehráli pouze dva zápasy. Do startu sezony budeme všichni v pořádku, nabuzení, věřím, že nám to bude šlapat dobře.

Máme za sebou čtyři zápasy v Champions Hockey League, ve kterých jsme vybojovali tři výhry. Pomohla vám konfrontace s elitními týmy ze Švédska a Finska před startem sezony?
Určitě to pro nás bylo výborné, Växjö i Turku jsou špičkové týmy. Tři zápasy jsme dokázali vyhrát. Ještě důležitější ukazatel je, že jsme v zápasech byli lepší a v některých pasážích na ledě i dominovali. Z toho mám opravdu dobrý pocit. Teď jen vše musíme přenést i do extraligy, kde se hraje jiný styl hokeje. Před začátkem sezony ale máme z naší hry výborný pocit.

Vrátit do Sparty ses chtěl už v průběhu minulé sezony, bohužel to nevyšlo. Čím to bylo?
Byl jsem hrozně šťastný, že mě Sparta vzala i na ty tři zápasy. Chtěl jsem zůstat déle, nastaly ale komplikace s Ottawou. Když jsem přijel do Kanady, nezachovali se tak, jak mi slibovali. Z toho jsem byl trochu zklamaný. Řešil jsem svůj návrat zpátky do Sparty, přestupy v extralize už ale byly uzavřené. Proto jsem sezonu dohrál v Lahti.

Přišel jsi do kabiny, kde bylo spoustu známých tváří i několik nových. Jaká je ve Spartě parta?
Ano, více než polovinu hráčů už dobře znám, ať už z minulého roku nebo mých mládežnických let ve Spartě. Pomohl nám i čas, který jsme pohromadě strávili na tripu v Lize mistrů. Měli jsme i pár týmových akcí. Nálada v kabině je výborná.

Jedním z vrcholů sezony bude také zápas Winter Hockey Games ve Špindlerově mlýně. Zažil jsi někdy zápas pod širým nebem?
Ještě ne. I proto se na zápas moc těším. Děda má ve Špindlu chatu, když jsme byli malí, často jsme tam jezdívali a běhali do kopců. Máme na toto místo s bráchou Adamem spoustu vzpomínek, dá se říci, že máme ke Špindlu speciální vztah. Budu asi muset koupit hodně vstupenek, určitě to bude super akce.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek