28. 1. 2023 Daniel Ryl

Cesta na divoký západ, jedeme do Plzně

Vydařený týden, který vyvrcholil rekordním 14. ročníkem Sparta vzdává hold, završíme v neděli 29. ledna od 17:20 hodin na ledě Plzně, kde se nám v posledních letech nedaří. Čtvrtý vzájemný duel sezony a pokus o osmé vítězství v řadě můžete sledovat v přímém přenosu ČT sport.

Hold byl díky vám znovu rekordní!

Sparťani, máme za sebou už čtrnáctý ročník projektu Sparta vzdává hold, který se zejména díky vám stal opět rekordním! I díky vaší štědrosti při aukci dresů a dražbě zážitků na serveru Donio bylo pro dobrou věc vybráno 1 569 092 korun.

Indiáni prožívají divokou sezonu

Západočeši prožívají sezonu vln, kdy sérii výher střídají šňůry porážek. Plzeňští aktuální prožívají tu negativní, když po třech triumfech prohráli v Olomouci i Pardubicích. I přesto ale drží sedmé místo s bezpečným náskokem na deváté mužstvo, přičemž Škodovka proplouvá sezonou nenápadně.

Těžko byste hledali statistiku, ve které Západočeši vybočují. V pozitivním i negativním duchu. Mají slušnou produktivitu, fungující přesilovky i oslabení a stabilní brankářské duo. Naše defenziva si musí ohlídat zejména slovenskou posilu Adriána Holešinského, jenž bodoval už sedmkrát v řadě s bilancí čtyř gólů a čtyř gólových asistencí.

V Praze za šest, venku s nulou

Ve čtvrtém vzájemném utkání sezony budeme chtít uhájit pozitivní bilanci, za kterou jsme nakročili dramatickou domácí výhrou 3:2 na konci září. V odvetě na ledě Plzně jsme sice neskórovali a po špatném výkonu prohráli 0:4, ale vánoční utkání na ledě O2 areny jsme díky dvěma gólům Miroslava Formana a trefě Michala Řepíka ovládli zaslouženě 3:0.

V den zápasu...

Na 29. leden vzpomíná nejen klubová, ale také extraligová historie. V roce 2017 jsme v rámci Holdu rozdrtili Třinec jednoznačně 12:3, čímž jsme se zařadili mezi výběr extraligových zápasů s více než deseti vstřelenými góly. Naše produktivita je zároveň druhým nejvyšším počtem vstřelených gólů v utkání, o čtrnáct let dříve náš tým s Kladnem nastřílel ještě o gól více.

Věděli jste, že...

Ačkoliv máme s Plzní pozitivní bilanci, na jejím ledě máme co dohánět! Na západě Čech jsme prohráli už třikrát v řadě, dva zápasy za sebou se nám navíc podařilo vyhrát naposledy v letech 2016 až 2017 mezi šestým zápasem semifinále a dvěma zápasy následující sezony.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek