25. 1. 2020 Daniel Ryl

Boj o druhé místo! Sparta jede do Plzně

Svěřenci Uweho Kruppa za sebou mají páteční utkání v Olomouci, po němž je v neděli 26. ledna čeká od 16:30 hodin druhé venkovní utkání v řadě. Náš tým se představí na ledě rozjeté Plzně, která mu dýchá na záda! Utkání na plzeňské půdě bude přímou bitvou o druhé místo tabulky a bude také součástí projektu "Legenda pomáhá", který je památkou na legendárního Ivana Hlinku a zároveň pomáhá dobré věci.

Boj o druhé místo s Holečkem na hrudi

Utkání v Plzni bude součástí nedělního projektu "Legenda legendám", který navazuje na projekt "Legenda pomáhá". V rámci něho odehrály týmy nejvyšší soutěž až po druhou ligu soutěžní utkání s podobiznou Ivana Hlinky na dresu. V letošním ročníku nastoupí každý klub se svou vybranou legendou. Na sparťanských dresech se tak objeví brankář Jiří Holeček. Dresy pak půjdou do dražby, jejíž výtěžek poputuje na konto Nadačního fondu Ivana Hlinky.

Indiáni v roce 2020 válí, ale došlo i na výměny

V novém roce není moc týmů, kterým by se dařilo lépe než Plzni. Západočeši vyhráli prvních pět lednových zápasů a jejich jízda skončila až v Liberci (1:7) a na ledě Komety (2:5). Obě porážky ale vzaly rychle za své, protože Škoda zdolala v pátečním utkání na domácí půdě Třinec 5:2 a na druhou Spartu už ztrácí jediný bod - navíc má dva zápasy k dobru.

Plzeňští jsou střelecky nejaktivnějším týmem, a přestože nemají nejvyšší počet vstřelených gólů, jejich přesilovky (26,22 %) nejlepší v celé soutěži! Lví podíl na tom má tahoun Milan Gulaš (31+33), jenž si bezpečně kráčí pro triumf v extraligovém bodování. Západočeši navíc skvěle zvládají i oslabení (85,23 %), v nichž je lepší pouze Mladá Boleslav.

I přes vydařené výsledky a období došlo v Plzni k několika změnám. Na trase do Vítkovic se stěhovali útočníci Miroslav Indrák a Patrik Zdráhal, jehož brzy doplnil Adam Jánošík z Litvínova. Místo něho putoval do Vervy obránce Michal Moravčík.

Tři výhry, ale pokaždé velké drama

V této sezoně se oba týmy potkaly třikrát, ve všech případech se pak z triumfu radoval náš tým. Svěřenci Uweho kruppa však vítězili po pořádných bitvách, jelikož nejprve zvládli domácí přestřelku 7:6 v prodloužení, následně dvakrát ztratili vedení na ledě soupeře, přesto si odvezli dva body za vítězství 3:2 po samostatných nájezdech.

Nastavení muselo o vítězi rozhodnout také ve třetím duelu v Praze, kde Sparta před více než dvanácti tisíci diváky vedla, jenže hosté vyrovnali a v parádní atmosféře rozhodl o výhře 2:1 v prodloužení obránce Jeremie Blain.

Víte, že...

Oba týmy umí pálit i ve vlastním oslabení! Sparta i Plzeň skórovaly ve vlastní početní nevýhodě už čtyřikrát, což se podařilo dalším třema mužstvům. Lépe na tom jsou jen Zlín s Karlovými Vary a celé extralize dominuje se sedmi góly Litvínov.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek