18. 10. 2017 Matěj Mayer

Sparťané mají formu. Potvrdí ji v Jihlavě?

Už se všemi kluby Tipsport extraligy se Sparta utkala v probíhajícím ročníku. Přesně polovinu ze 14 zápasů dokázali Pražané vyhrát v základní hrací době a nacházejí se v tabulce na pátém místě. V dalším duelu se střetnou s nováčkem soutěže – aktuálně předposlední Jihlavou, která v poslední době tápe a Sparta by měla být na jejím ledě favoritem. Čtvrteční předehrávka startuje na Horáckém zimním stadionu v 17.30 hodin.

Dukla není ve formě, přestala dávat góly

Hokejisté Jihlavy neměli špatný vstup do ročníku. Jako nováček nejvyšší soutěže si vedli obstojně a dokázali potrápit i silnější mančafty. Až dosud si však nepřipsali ani dvě vítězství v řadě. Nejvíce se Dukle dařilo na přelomu září a října, kdy nejprve porazila Vítkovice 4:2, poté si odvezla cenný bod z plzeňského ledu za prohru v prodloužení 1:2 a následně porazila poslední Litvínov přesvědčivě 4:1.

Od té doby se však svěřenci Petra Vlka trápí. Mountfield Hradec Králové si z jejich ledu odvezl výhru 2:0, vzápětí Jihlavští podlehli také na ledě Olomouce – 0:3. Střeleckou nemohoucnost si přenesli i do posledního duelu na ledě Mladé Boleslavi. Zatímco domácí skórovali třikrát, Dukla se zmohla na jedinou branku až ve třetí třetině a prohrála 1:3. „Třetí dvacetiminutovka byla o něco lepší, nastalo v ní určité zlepšení. Ale po šedesáti minutách nebereme žádný bod, takže špatné utkání,“ hodnotil utkání jihlavský Jakub Suchánek.

Zkušený obránce, který zaznamenal ve 32 letech svou první extraligovou trefu, svůj tým za výkon nepochválil. „Herně to nebylo dvě třetiny úplně optimální. Upustili jsme od naší hry, kterou jsme si stanovili předem. Začali jsme se trošku zbytečně zbavovat puků. Proto se soupeř dostával do tlaku. Navíc jsme ztráceli kotouče na modré, kde je to hrozně nebezpečné,“ řekl Suchánek. Podobně zápas viděl i asistent trenéra František Zeman: „Přijeli jsme s určitou taktikou, a tu jsme dvě třetiny vůbec nehráli. Až ve třetí části, kterou jsme ale paradoxně prohráli 1:2, se už některé dobré věci objevovaly.“


JIHLAVA VS. SPARTA ŘEČÍ STATISTIK


První vzájemné utkání pro sebe rozhodla Sparta až ve třetí třetině

Pro Spartu bylo první letošní střetnutí s Jihlavou zároveň prvním zápasem na domácím ledě. Do utkání pod dohledem kamer České televize vstoupili lépe domácí, kteří vedli už ve čtvrté minutě zásluhou Reichenberga, Jihlava však ve 13. minutě vyrovnala Andělem. Vyrovnaný průběh měla i druhá část, v níž nejprve poslal Duklu do vedení Žálčík, gólem do šatny ale vyrovnal Kumstát. Ve třetí třetině se brankově prosadili sparťané Kalina a Forman, jenže bezpečné vedení Spartě nevydrželo dlouho. V 56. minutě se trefil hostující Jiránek a Pražané ještě měli co dělat, aby udrželi hubené vedení. Konečné skóre bylo 4:3.


Sestavy z posledního zápasu:

HC Dukla Jihlava: Volden – Suchánek, de la Rose, Zdráhal, Bryhnisveen, Ulrych, Šidlík, Váňa – Jiránek, Hlinka, Čachotský – Rys, Hubáček, Kubalík – Anděl, Seman, Žálčík – Diviš, Skořepa, Protasenja. Trenér: Petr Vlk.

HC Sparta Praha: Honzík – Pavelka, Dvořák, Mikuš, Kalina, Piskáček, Zámorský – Saponari, Pech, Smejkal – Klimek, Hlinka (C), Forman – Říčka, Vrána (A), Uher – Kumstát (A), Reichenberg, Kudrna. Trenéri: Jiří Kalous a Jaroslav Nedvěd.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek