7. 2. 2021 | David Panuška

SPA - PCE 5:4sn - Sparťané vítězem přestřelky

44., neděle 7. 2. 2021
Sparta - Pardubice SPA - PCE
Sparta: Machovský (21. Salák) – Němeček, Kalina, Polášek, Košťálek, Tomáš Dvořák, M. Jandus – Forman, Horák, Řepík (C) – Rousek (A), Sukeľ, Tomášek – Buchtele, Pech (A), Říčka – Dvořáček, Vitouch, Kudrna – Zikmund.
Pardubice: Barulin – Mikuš, J. Zdráhal, J. Kolář (A), Nakládal (C), Ďaloga, Bučko, Vála – R. Kousal, T. Zohorna, Camara – Paulovič, Poulíček (A), Blümel – L. Horký, O. Roman, Tybor – Štetka, Rohlík, Pochobradský.
Branky a nahrávky: 7. Dvořák (Řepík, Forman), 33. Dvořák (Řepík, Rousek), 36. Tomášek (Němeček), 54. Polášek (Řepík, Rousek), rozh. náj. Pech – 3. Horký (O. Roman, Vála), 5. Mikuš (Paulovič, Blümel), 19. T. Zohorna (R. Kousal, Camara), 50. Camara (R. Kousal, Mikuš). Rozhodčí: Hradil, Kika – Brejcha, Gerát. Vyloučení: 3:1. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: Hráno bez diváků. Střely na branku: 32:26. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 3:3, 3:4, 4:4, 5:4.
Hodně divoké utkání se sehrálo v O2 areně první únorovou neděli. Hostující Dynamo po první třetině vedlo o dvě branky a náš tým po celé utkání dotahoval nepříznivý stav. To se mu nakonec i díky dvěma gólům obránce Tomáše Dvořáka podařilo, navíc o osmé výhře v řadě rozhodl v samostatných nájezdech jediný úspěšný exekutor Lukáš Pech.

Fotogalerie

Komentář

Do branky Sparty se vrátil Matěj Machovský, ale dlouho se v ní neohřál. Pardubice vstoupily do utkání aktivněji a hned ve třetí minutě se prosadil Luboš Horký, ke kterému se odrazil kotouč mezi kruhy a pardubický útočník touto šancí nepohrdl. Domácí se nadále nemohli dostat do hry a přišel druhý zásah Dynama. Juraj Mikúš dostal příliš prostoru mezi kruhy a po přihrávce Mateje Pauloviče zakončil přímo do levé šibenice sparťanské klece.

Sparta hodně rychle odpověděla kontaktním gólem. Krátce po vhazování se dostal kotouč na hůl Tomáše Dvořáka, který střelou od modré čáry do vzdálenější šibenice překonal Barulina. Domácí následně ožili a dostali se do několika zajímavých střeleckých pozic, ale do konce první třetiny se jim vyrovnat nepovedlo. Naopak se potřetí v první dvacetiminutovce radovali hosté. Robert Kousal našel v závěru třetiny mezi kruhy volného Tomáše Zohornu, který dělovkou nedal Machovskému sebemenší šanci – 1:3.


Po první třetině vystřídal Matěje Machovského v domácí brance Alexander Salák. Ten byl poprvé pořádně prověřen v přesilovce Dynama, ale zkušený brankář předvedl několik jistých zákroků. V polovině třetiny dostal v úniku kotouč do gólové situace Pochobradský, ale netrefil ani branku.

Sparta se na rozdíl jedné branky dostala až ve druhé polovině druhé třetiny, kdy se podruhé v utkání prosadil Tomáš Dvořák. Tentokráte rána před levým kruhem přeskočila přes beton Barulina a kotouč doskákal do branky – 2:3. Sparťané pokračovali v aktivní hře a brzy se dočkali vyrovnávacího gólu. David Tomášek dostal přihrávku před branku, kde udělal kličku do bekhendu a po ledě zasunul touš za záda bezmocného Barulina – bylo vyrovnáno!


Třetí třetina začala v bojovném tempu a ani jeden celek nechtěl udělat chybu. Po čtyřech minutách byl v nadějné šanci Pochobradský, ale jeho bekhend u pravé tyčky do branky nezapadl. Až ve třetí třetině přišla první přesilovka Sparty a velké šance měli Řepík s Tomáškem, ale před Barulinem se ani jeden z nich gólově neprosadil.

Naopak Pardubice svou výhodu využily a vrátily se do vedení. Anthony Camara vybojoval kotouč za brankou, kterou rychle objel a roztaženého Saláka překonal bekhendovým zakončením pod víko - 3:4. Pár sekund na to ujel po pravé straně na Saláka Blümel, ale po ledě jej rychlou střelou neprostřelil. Vzápětí dostal Adam Polášek přihrávku zpoza branky a z levého kruhu střelou k pravé tyčce vyrovnal. Následně se hrálo hodně tvrdě a do těla, ale další branky jsme se nedočkali, a tak přišlo na řadu prodloužení.


Dobrou šanci měl po přihrávce Zohorny hostující Camara, ale ten z pravého kruhu Saláka nepřekonal. Na druhé straně měl dvě velké příležitosti Košťálek, ale tomu nevyšla klička u levé tyčky ani střela do odkryté branky o pár sekund později. O vítězi tak musely rozhodnout samostatné nájezdy.

Prvním úspěšným střelcem byl až ve třetí sérii nájezdů Lukáš Pech, který si potáhl Barulina a poslal Spartu do jednobrankového vedení. Nakonec se právě zkušený útočník stal jediným úspěšným exekutorem a Sparta si připsala osmou výhru v řadě.

Ohlasy trenérů

Josef Jandač (HC Sparta Praha): "Začátek utkání se nám příliš nepovedl, inkasovali jsme dvě rychle po sobě jdoucí góly. Hra nebyla z naší strany úplně optimální. Před druhou třetinou jsme zamíchali sestavou, navíc se nám podařilo vyrovnat. Myslím si, že druhá třetina byla z našeho pohledu vůbec nejlepší. Ve třetí části jsme bohužel udělali zbytečný faul ve středním pásmu, který soupeř okamžitě potrestal. Naštěstí jsme ještě před závěrečnou sirénou vyrovnali. Za druhý bod v nájezdech jsme moc rádi, jelikož se nám v nich doposud úplně nedařilo. Pardubice byly silné na puku, výhry si moc vážíme. Jedeme dál, nyní nás čeká nabitý program."

Richard Král (HC Dynamo Pardubice): "Měli jsme velice dobrý vstup do utkání, první třetina se nám celkově herně i gólově velmi povedla. V průběhu utkání jsme měli další dvě velké šance, kdy jsme mohli odskočit na rozdíl tří branek, ale soupeř pro změnu udeřil a vrátil se zpět do hry. Ke konci zápasu už to bylo hodně vyrovnané. V dovednostní soutěži se více dařilo Spartě. Bod bereme, ale musíme se ještě zlepšit."

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila

Kouč juniorů Netík: Těší mě, jak kluci rostli