30. 1. 2018 Jakub Borovský

Vrána: Takové chyby se nám stávat nemůžou

Ještě 15 sekund před koncem drželi sparťané kotouč za stavu 3:2 v obranném pásmu Komety. Nakonec ale brněnští hokejisté po sparťanské chybě vyrovnali sedm sekund před sirénou a v prodloužení jim vystřelil bod navíc Nečas. "Nejsme produktivní. Kometa využila své šance a zápas otočila. Udělali jsme chybu a oni nás potrestali," litoval po utkání střelec prvního sparťaného gólu PETR VRÁNA.

Petře, ještě minutu před koncem to vypadalo, že Sparta si jde pro tři body, nakonec máte ale jen jeden. Co se stalo?
U toho třetího gólu byla jednoznačně naše chyba. Propadli jsme 15 vteřin před koncem a soupeř nás za to potrestal. Nejsme tolik produktivní, nedáváme góly. Kometa využila své šance, a díky tomu zápas otočila.

46:19

Takový byl poměr střel v utkání proti Kometě.

Je vaším největším problémem právě produktivita? V první třetině byl poměr střel 18:5, skóre ale 0:1…
Ty střely byly jasně v náš poměr a neproměnili jsme to. I když jsme prohrávali, tak jsme to dokázali otočit. A nakonec se o body připravíme takovou chybou. To se nám nemůže stávat.

Nadále se vám nedaří v přesilovkách. Co v nich musíte zlepšit?
Nevím. Pracujeme na tom, trénujeme je. Snažíme se, ale prostě nám to tam nepadá. Zase jsme měli několik šancí, ale bohužel z toho nic nebylo. Makáme a doufám, že se to zlomí.

Dnešním zápasem jste se mohli dostat do elitní šestky, po prohře se vám to ale nepodařilo. Má na vaše výkony vliv i psychika?
Myslím, že to nemá s psychikou moc společného, udělali jsme tam chybu, kterou si musíme pohlídat. Už několik zápasů tady máme perfektní atmosféru, fanoušci jsou úžasní a stojí za námi. Je škoda, že jsme toho nevyužili.

Teď máte před sebou ještě dva zápasy a po reprezentační pauze další čtyři se soupeři, se kterými bojujete o play off. Je to pro vás výhoda?
Bude to boj až do konce, snad pro nás bude trochu výhodou, že budeme tři z těch čtyř zápasů po přestávce hrát doma. O reprezentační pauze musíme co nejvíce zabrat, zabojovat a doufám, že se nám to na konci základní části vyplatí. 

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila