20. 2. 2022 Petr Pavlík

Tomášek: Měli jsme si koncovku lépe pohlídat

Vrátil se na Spartu, připsal si dva body. Přesto byl po utkání smutný. "Mohli jsme získat víc než bod. Podařily se nám dvě přesilovky, mohli jsme proměnit i tři. Jsem ale v klidu, věřím, že půjdeme ještě nahoru," uvedl po utkání útočník David Tomášek.

Sparťané v utkání sahali po třech bodech, nakonec však berou pouze jeden. “Je to samozřejmě málo. Výkon z naší strany nebyl špatný, bojovali jsme. Možná nás trochu dohnal náročný program, jelikož pár z nás nedávno přiletělo z olympiády. Do zápasu jsme všichni dali maximum. V dalších zápasech si rozhodně musíme pohlídat závěry třetin, kdy jsme inkasovali dva góly. Chyby si rozebereme na videu a poučíme se z nich,“ zhodnotil utkání Tomášek.

"Na to, že jsme měli jenom jeden trénink, to bylo hned znát. I přesilovka byla bez tréninku, ale dali jsme v nich dva góly. Myslím si, že ještě jeden gól jsme mohli dát. Ve hře pět na pět to bylo těžší. Měli jsme šance, které jsme bohužel nevyužili. Potřebujeme body, máme ještě několik zápasů před sebou. O to víc mě mrzí, že jsme nebodovali,“ pokračoval talentovaný útočník.

Jak Tomášek strávil čas s českým nároďákem v Pekingu? “S náhradníky jsem byl na ledě. Do zápasu s Vítkovicemi jsme byli hození do vody. Byla to pro nás asi nejlepší věc, která se mohla stát. Aspoň jsme rychle vlétli do tempa. Před zápasem jsme si jen krátce něco řekli a šli rovnou do zápasu. Jsem rád, že mám zápas za sebou. Věřím, že se příště budu cítit lépe,“ přiznal talentovaný útočník.

Tomášek však také přiznal, že se na svou obnovenou premiéru ve Spartě moc těšil. “Chuť jsem měl obrovskou, jsem rád, že jsme v přesilovkách dali nějaké góly. Jinak to bylo pro mě velmi těžké. Snad půjdeme postupně nahoru. Věřím, že do sebe dostanu zápasovou kondici. V nájezdech to byla škoda, mohl jsem být více v klidu. Nedá se nic dělat, máme ale ještě plno zápasů," burcuje na závěr.


AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek