1. 11. 2021 Petr Pavlík

Sparťané odstartují listopad v Boleslavi

Venkovní šňůra zápasů je v plném proudu, a ještě zdaleka není u konce. Sparťané vyráží k dalšímu venkovnímu utkání v řadě do Mladé Boleslavi. Svěřenci Josefa Jandače se pokusí napravit dojem z předchozích duelů a po šesti porážkách v řadě zapsat vítězství. Utkání, v němž náš tým potřebuje výsledkově zabrat, startuje v úterý 2. listopadu v 17.30 hodin.

Horák s Thorellem další porážku neodvrátili

Útočník Roman Horák zaznamenal na ledě Plzně dvě branky, přesto v posledním utkání nezabránil porážce 3:6. „Předešlé zápasy jsme hráli dobře, ale ztratili jsme je v závěrech. Hlavně my starší musíme takové zápasy uhrát,“ komentoval naštvaně zkušený forvard.

Autor dvou sparťanských gólů naskočil v Plzni po boku zmiňovaného Erika Thorella, který mu připravil obě branky. „Erik je vynikající hráč, což předvádí od začátku sezony. Všechno vidí, má krásné nahrávky a hraje se s ním perfektně. Škoda, že jsme po takovém jeho výkonu nevyhráli,“ mrzelo Horáka. Jeho tým má šanci ukončit bodový půst na ledě Mladé Boleslavi, kde Spartu čeká další tuhá bitva.

VÝJEZD FANOUŠKŮ DO MLADÉ BOLESLAVI

Vzhledem ke krátké vzdálenosti soupeře se sparťanští fanoušci mohou dopravit na utkání do Mladé Boleslavi individuálně. Veškeré informace o výjezdu naleznete na oficiálním webu Sparta Hockey Supporters.

Boleslav zdolala Liberec a přivezla dva body

Mladoboleslavští hokejisté zavítali po vítězném domácím utkání s Plzní do Liberce, kde chtěli potvrdit formu. Bruslaři však na startu úvodní třetiny rychle prohrávali po trefě Jaroslava Vlacha, ale ještě v první třetině stihli vyrovnat. Vyrovnaný stav se měnil ještě dvakrát, načež utkání dospělo do prodloužení, v němž Mladá Boleslav skórovala v poslední vteřině a gól musel potvrdit videorozhodčí.

“Do utkání jsme vstoupili slušně, ve druhé třetině jsme se dostali do vedení, což bylo důležité, protože máme pár hráčů zraněných. Ve třetí třetině nás soupeř zatlačil, bohužel jsme byli až moc pasivní. Liberec zaslouženě vyrovnal. V závěru prodloužení se na nás usmálo štěstí a bereme dva body, za které jsme moc šťastní,“ komentoval spokojeně trenér Mladé Boleslavi Pavel Patera.

Při široké marodce se spoléhá zejména na nejlepšího střelce Jakuba Kotalu s devíti góly a Pavla Kousala, který má stejně jako jeho parťák třináct kanadských bodů.

Zářijovou bitvu zvládli lépe sparťané

Náš tým v prvním vzájemném duelu s Boleslaví v této sezoně dokráčel k vítězství 3:1. Dvěma góly se prezentoval sparťanský útočník Miroslav Forman, který výraznou měrou pomohl svému týmu k zisku tří bodů. Dva kanadské body zapsali mimo jiné také Erik Thorell a Filip Chlapík. První jmenovaný jednou skóroval a ke své trefě přidal ještě asistenci, Chlapík pro změnu v roli nahrávače připravil svým spoluhráčům dvě branky.

Věděli jste, že…

V posledních čtyřech vzájemných duelech s Mladou Boleslaví stačily vítězi pouze tři vstřelené branky. V prvních dvou případech zvítězil náš tým dvakrát 3:2 v prodloužení. Posléze se radovala Boleslav 3:2 v řádné hrací době a v září roku 2021 brali sparťané cennou výhru, když porazili svého soka 3:1.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek