16. 11. 2020 Petr Pavlík

Sparťané míří podruhé v sezoně do Boleslavi

V pořadí čtvrtá venkovní zastávka je tu! Sparťané v úterý 17. listopadu zavítají na led do nedaleké Mladé Boleslavi. Pro náš tým se jedná v aktuální sezoně o druhý vzájemný duel s boleslavským soupeřem. Úvodní buly je naplánováno ve ŠKOENERGO Aréně v 16:00 hodin a živě ho můžete sledovat na stanici Hokejka TV.

Sledujte všechny zápasy Sparty na HokejkaTV!

Pokud nemáte přístup k vysílání České televize, můžete využít přímé přenosy na HokejkaTV. Ty jsou navíc kvůli novým opatřením vlády a omezenému počtu diváků na stadionech volně přístupné všem sparťanským permanentkářům. Více informací čtěte ZDE>>>.

Tomáškův 100. bod v TELH a cenné tři body

Pražané napravili v posledním utkání na ledě Pardubic svoje zaváhání, když zvítězili v poměru 3:1. Vítěznou branku měl na svědomí útočník David Tomášek, pro něhož se jednalo o jubilejní 100. bod v Tipsport extralize! Navíc poprvé jako jednička v našem brankovišti nastoupil Jakub Neužil.

Jsem rád, že jsem dosáhl na takovou metu. Pro mě je ale priorita především pomáhat týmu, aby se nám co nejvíc bodově dařilo,“ komentoval v pozápasovém rozhovoru útočník Tomášek. A jak si užil svůj první zápas od úvodních minut brankář Jakub Neužil? „Dlouhou dobu jsem čekal, až přijde další šance zachytat si v A-týmu. Postupem času jsem se ale dostal do tempa a myslím si, že jsem předvedl dobrý výkon,“ řekl ve svém rozhovoru šestadvacetiletý brankář.

V utkání na ledě Mladé Boleslavi by mohla naskočit naše nejnovější posila Vladimír Sobotka, jenž v uplynulých dnech podepsal s naším klubem smlouvu prozatím na měsíc. "Měli jsme o Vláďu velký zájem. Je to poctivý a šikovný hokejista, který umí zahrát skvěle nejen dopředu, ale také dozadu. Když se naskytla možnost spolupráce s dalším špičkovým hráčem se zkušenostmi z NHL, nemohli jsme ji nevyužít," uvedl na adresu zkušeného útočníka sportovní manažer Jaroslav Hlinka, který zároveň v rozhovoru zhodnotil úvod letošní sezony.

Bruslaři střílí góly, ale musí zlepšit oslabení

Mladoboleslavští hokejisté mají za sebou osm odehraných duelů, ve kterých vytěžili celkem dvanáct bodů. Polovina z možných čtyřiadvaceti pasuje boleslavské hráče na průběžné sedmé místo v extraligové tabulce. Naposledy si však svěřenci trenéra Radima Rulíka doma neporadili s výběrem Bílých Tygrů Liberec, kterým podlehli 3:4 v prodloužení.

Sparťané v Boleslavi nebodovali

První vzájemný duel sparťané sehráli s Mladou Boleslaví v rámci předehrávky 26. kola. Svěřenci Miloslava Hořavy a Josefa Jandače v úvodních dvou třetinách inkasovali čtyřikrát a v závěrečném dějství pouze umazali ztrátu dvou gólů a prohráli 2:4. Jedinými střelci v utkání na naší straně byli útočníci Miroslav Forman a Matúš Sukeĺ.

Číslo zápasu:

4

V posledních šesti vzájemných duelech s Mladou Boleslaví se hned čtyřikrát prodlužovalo a ve dvou případech došlo až na samostatné nájezdy! Ve všech čtyřech zmiňovaných duelech byli úspěšnější Pražané, kteří vyhráli za dva body po vítězných trefách Andreje Kudrny, Michala Řepíka, Lukáše Pecha a naposledy Jana Buchteleho.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek