11. 10. 2021 Daniel Ryl

Sparta odjela do Německa pro postup

Nabitý extraligový program proloží poslední utkání základní skupiny Ligy mistrů, které sparťané odehrají v úterý 12. října od 19:00 hodin na ledě Bremerhavenu. K jistotě postupu nám stačí alespoň bod, ale v případě nulového zisku mohou našemu týmu pomoci také hráči TPS Turku. Bitvu o postup sledujte v přímém přenosu Sport 2.

Úkol zní jasně: přivézt postup! K jistotě stačí bod

Sparta odjela na sever Německa v dobrém rozpoložení, jelikož v neděli zvládla přestřelku s Karlovými Vary, které i díky dvěma gólům Ladislava Zikmunda či třem asistencím Erika Thorella zdolala 8:4. "Čeká nás dlouhá cesta, máme před sebou náročný program. Po příjezdu potrénujeme a vlétneme na soupeře. Chceme přivézt postup," hlásil v rozhovoru po utkání proti Západočechům dvougólový střelec.

Náš tým má karty rozdané jasně. Výhra či jeden bod zajistí našemu celku nejen postup, ale také prvenství v základní skupině! V případě, že bychom na ledě Bremerhavenu nezískali ani bod, bude potřeba, aby Växjö na svém ledě neporazilo Turku v základní hrací době.

Kvůli menším šrámům z posledního utkání s týmem neodcestovali útočníci David Vitouch a Erik Thorell, zatímco kvůli nachlazení zůstali doma také Vladimír Sobotka s Alexanderem Salákem. Do sestavy se však vrátí Miroslav Forman, připraveni jsou také Petr Hašek, Radek Jeřábek, Tomáš Jandus a Oldřich Cichoň.


Pinguins táhne Slovinec, navážou na výhru?

Bremerhaven si po porážce na Spartě lehce spravil chuť získaným bodem v Iserlohnu, odkud si po tuhé bitvě odvezl alespoň bod za porážku 1:2 po samostatných nájezdech. V nedělním utkání proti Wolfsburgu už bylo veseleji, protože Pinguins i díky hattricku útočníka Jana Urbase zvítězili 4:3 a vrátili se do první desítky.

První duel v Praze: důležitá výhra a skvělá kulisa

Už před týdnem se oba týmy potkaly na holešovickém ledě poprvé, a přestože do Tipsport areny zavítalo jen přes tři tisíce diváků, i díky podpoře sparťanů a velké výpravy německých fanoušků se atraktivní utkání odehrálo ve skvělé kulise. Náš tým si nakonec připsal důležité vítězství 5:2, které ho přiblížilo postupu!


Věděli jste, že...

I Bremerhaven má svou Spartu! Místní fotbalový klub FC Sparta Bremerhaven je dokonce starší než náš, protože byl založen už v březnu 1901 a hraje brémskou Oberligu, což je pátá nejvyšší německá soutěž.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila