28. 12. 2022 Daniel Ryl

Safin: Náš úspěch pramení z týmové práce

Teč Ostapa Safina pomohla našemu týmu vyhrát první třetinu utkání proti Davosu, po které jsme se odrazili k drtivé jednoznačné výhře 9:2. "Šli jsme do zápasu s tím, že vybojujeme semifinále a výsledek hovoří za vše," těšilo po přímém postupu do semifinále mladého útočníka.

V obou zápasech nám nikdo nevěřil, přesto máme dvě výhry. Sedí nám role outsidera?
Nikdo z nás nad tím nepřemýšlel. Všichni jsme šli do zápasů na sto procent a nikdo nekoukal, kdo hraje proti nám. Makali jsme týmově, čímž se nám podařilo porazit silnou Kanadu i Davos. Šli jsme do zápasu s tím, že vybojujeme semifinále a výsledek hovoří za vše.

Čím jsme utkání zlomili ve svůj prospěch?
Hrajeme týmově, každý padá do střel a nikdo nehoní osobní statistiky. My útočníci pomáháme obráncům, oni naopak podporují útok a hrajeme ofenzivní hokej, z čehož přichází góly. Všechno ale pramení z týmové práce.

Jak se připravit na páteční semifinále?
Ve čtvrtek si dáme volníčko a každý si udělá, co potřebuje. Dáme si rychlý trénink, skočíme do semifinále a uděláme stejný výsledek. (usmívá se)

Užíváš si skvělou atmosféru na tribunách?
Divil jsem se, že i za takového stavu domácí fanoušci podporovali tým. Je vidět, že ve Švýcarsku chodí na hokej a fandit. Za to jim patří velký respekt.

Dá se brát Spengler Cup jako malý teambuilding?
Určitě, atmosféra je tady skvělá! Je super vyjet z Čech a užít si společný čas s klukama. V Davosu je navíc nádherná krajina, takže si užívám každou chvilku.

Dopoledne jsi byl trénovat s malými dětmi, nezařadíš tedy trénink i před semifinále?
Klidně můžeme! (usmívá se) Byla to legrace, byl jsem za trénink rád. Viděl jsem spoustu děcek, které velmi dobře bruslily a je vidět, že se švýcarský hokej vyvíjí. Byl to fajn zážitek.

Jaký jsi byl trenér?
Kdybych trénoval, možná bych byl trošku přísnější. (směje se)

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek